Vićan: Jug mora igrati puno bolju obranu nego protiv Mladosti

Vaterpolo 14. pro. 202014:11 > 14:18
Podijeli:
Phil Walter, Getty Images

Dubrovčani protiv Spandaua u ponedjeljak od 17:45 (Sportklub 1) kreću u novu Ligu prvaka

Vaterpolisti Juga su stigli u Italiju, prvo zrakoplovom do Zagreba, zatim do Rima, te potom cestom do obližnje Ostije, koja je od ponedjeljka do srijede domaćin prvog turnira skupine ‘A’ europske Lige prvaka. Sve utakmice na tom turniru, kao i onom koji se igra u Budimpešti možete pratiti samo na Sportklub televiziji.

Igrat će se u trening kampu talijanskog saveza, iza zatvorenih vrata, bez gledatelja. Svih šest sudionika skupine ‘A’ se našlo na okupu, ali neće svi igrati protiv svakoga. Na prvom turniru svaki klub će odigrati po tri utakmice. Hrvatski prvak u Italiji neće igrati protiv talijanskih klubova, Ortige i PRO Recca. Čekaju ga preostala tri sudionika skupine, a to su Spandau 04, CN Marseille i Olympiacos, i to baš igraju tim redom.

– Ortigiju najbolje poznajem jer smo mi u izravnom susretu izgubili Ligu prvaka. Stigao nam je taj turnir u neugodnom trenutku jer smo imali dosta oporavljenika od korone. Nismo bili u ritmu kao primjerice sada, ali Jug bi to trebao preskočiti – počeo je Frano Vićan, legendarni vratar hrvatske reprezentacije i Juga, Mladosti, Primorja…

Prije nekoliko dana Jug je u Gružu minimalno dobio Mladost, koja je u većem dijelu tog dvoboja bila bolja od svog velikog suparnika.
– Nije Jug dobro igrao u obarni, što sam uvjeren da će Vjekoslav Kobešćak posložiti vrlo brzo. Nema tu puno filozofije, očekuje se da će Jug proći dalje na Final 8.

Spandau, Olimpyacos i Marseille su klubovim koje se ne smije ni sekundu podcijeniti.
– Svakako. Naime, igra se u ‘balonu’, bez gledatelja, suparnici imaju svoju klasu. No, dobra je stvar što neće igrati protiv Talijana u Ostiji. To uvijek može biti jako neugodno – rekao je Vićan.