Tucak: Vjerujem da će nas bolesti ovog puta zaobići

Vaterpolo 18. pro. 202014:27 > 14:33
Podijeli:
Adam Pretty/Getty Images

Dva mini ciklusa priprema u Zafrebu

Izbornik hrvatske vaterpolske vrste Ivica Tucak odredio je u petak 20 igrača za pripreme u Zagrebu, koje će se održati od 27. do 30. prosinca, a prvi su dio priprema pred skorašnji turnir europskih kvalifikacija Svjetske lige u mađarskom Debrecenu (8. – 10. siječnja).

“Nadam se da ćemo uspjeti organizirati pripreme reprezentacije, izuzetno nam je važno da se napokon okupimo i odradimo ovih prvih četiri dana priprema. Nakon toga ulaskom u Novu godinu imamo još jedno okupljanje te potom turnir Svjetske lige. Sve to u svrhu što boljih priprema za Rotterdam, za Olimpijske kvalifikacije koje nas čekaju 14. veljače. Vjerujem da je sve što je loše iza nas te da ćemo svi biti zdravi i moći odraditi ove četverodnevne pripreme u Zagrebu”, kazao je Tucak.

Drugi dio priprema “Barakude” će imati također u Zagrebu, ali od 3. do 6. siječnja 2021. godine kada je planiran put u Mađarsku. Prvog dana turnira u Debrecenu, u četvrtfinalu europskih kvalifikacija Svjetske lige Hrvatska igra 8. siječnja protiv reprezentacije Crne Gore.

Pozvani su sljedeći igrači:
VRATARI
1. Marko Bijač (Pro Recco)
2. Ivan Marcelić (Mladost)
3. Toni Popadić (Jug Adriatic osiguranje)
4. Marin Šparada (Solaris)
CENTRI
5. Josip Vrlić (Mladost)
6. Luka Lončar (Jug Adriatic osiguranje)
7. Nikša Dobud (Pro Recco)
8. Luka Lozina (Vouliagmeni)
BRANIČI
9. Andro Bušlje (Mladost)
10. Marko Macan (Waspo 98 Hannover)
11. Rino Burić (Jadran)
12. Hrvoje Benić (Jug Adriatic osiguranje)