Talijanski izbornik: Šokirali smo svijet!

Podijeli:
fiba.basketball

Košarkaška reprezentacija Italije ostvarila je najveće iznenađenje na Eurobasketu, a jedan od ključnih trenutaka u šokantnoj pobjedi Azzurra bilo je isključenje Gianmarca Pozzecca u trećoj četvrtini. Poslije pobede nad Srbijom temperamentni Talijan bio je ponosan na uspjeh svojih igrača.

Italija je pobijedila rezultatom 94:86, a u četvrtfinalu će joj protivnik biti Francuska.

„Šokirali smo svijet. Kako smo sjajan posao obavili protiv velike reprezentacije“, u ekstazi je bio Pozzecco poslije pobjede.

„Ovo je vjerojatno najveća pobjeda u povijesti talijanske reprezentacije. Na drugom mjestu je polufinale iz 2004. godine. Tada sam ja još igrao, to se dogodilo u Ateni na Olimpijskim igrama. Svi misle da je to naša najbolja utakmica u povijesti, ali utakmica sa Srbijom je bila mnogo bolja za nas. Igrali smo srcem“, kazao je 49-godišnji trener, koji je kao igrač dugo bio playmaker talijanske reprezentacije.

Preostala tri para četvrtfinala su: Španjolska – Finska, Njemačka – Grčka i Slovenija – Poljska.

Gledatelji u Hrvatskoj program regionalnog sportskog kanala Sport Klub mogu pratiti na Telemachu, Total TV-u, Optima Telekomu i preko platforme EON koja je dostupna svim gledateljima.

Komentari

Vaš komentar