Ukrajinski izbornik: Hrvati, gdje su vaši mladi talenti?

Eurobasket 2022 8. ruj 202212:07 > 12:08
Podijeli:
xDanielxDalxZennarox via Guliver

Ukrajinski košarkaški izbornik, inače Litavac, Ainars Bagatskis nije skrivao da je već skautirao Hrvatsku.

“Imate igrače u NBA ligi, imate euroligaške igrače. To nam je važna utakmica, i ne samo zbog izbjegavanja Srbije u osmini finala”, rekao je u najavi utakmice izbornik Bagatkis protiv Hrvatske.

Naglasio je kako se njegova momčad nose s agresijom s kojom se suočava njihova zemlja.

“Ne možete niti zamisliti koliko je teško za igrače. Ali sada smo mentalno jači, igrači mogu igrati najbolje tek kada su mentalno neopterećeni. Uživam gledati ih kako igraju, bore se jedan za drugoga.”

Otkrio je i očekivanja od utakmice s Hrvatskom (14.15 sati, SK1).

“Očekujem dodatni napor svojih igrača, ali vidjet ćemo. Ne planiram niti analiziram puno. U vašoj reprezentaciji je mnogo talenta, zvijezda, košarkaške tradicije, ne znam što se to događa s vašom košarkom. Ne mogu to objasniti, ne znam gdje su vaši mladi talenti, gdje su vam mladi naraštaji…”

U reprezentaciji Ukrajine se većinom sve vrti oko Mihaljuka.

“Igramo pomalo divlju košarku. Igramo agresivno, s puno kontranapada, tranzicije i ljudi to vole. Mi nismo momčad koja usporava igru.”

Gledatelji u Hrvatskoj program regionalnog sportskog kanala Sport Klub mogu pratiti na Telemachu, Total TV-u, Optima Telekomu i preko platforme EON koja je dostupna svim gledateljima.

Komentari

Vaš komentar