Škoti na Wembleyu kleče, na Hampdenu ne

Euro 2020 11. lip. 202117:35 > 17:40
Podijeli:
Richard Lee/CSM via ZUMA Wire) (Cal Sport Media via AP Images)

Jedna od glavnih tema pred početak Europskog prvenstva u nogometu je pitanje hoće li se ili neće igrači klečati pred početak utakmica.

Mnogo bure podiglo se oko stava reprezentacija Hrvatske i Mađarske da njihovi igrači neće klečati, a zanimljiv stav ima po ovom pitanju reprezentacija Škotske.

U utakmici na Wembleyu u kojem će igrati protiv Engleske igrači Škotske pridružit će se Englezima i kleknut će pred početak utakmice u znak borbe protiv rasizma.

Ali…

U dvobojima koje će igrati u Glasgowu, na Hampden Parku Škoti neće klečati.

“Naš stav je bio i ostaje isti. Fokus mora biti na tome da naše geste zaista nešto znače i da mogu dovesti do neke promjene u borbi protiv diskriminacije. Svjetsan sam da postoje oni koji žele ispolitizirati i iskrivi stav koji ima reprezentacija Škotske u isticanju stava protiv rasizma, ali i svih drugih oblika diskriminacije tijekom naših utakmica na EURO 2020, posebno kada se radi o našoj utakmici na Wembleyu”, rekao je izbornik Škota Steve Clarke pa dodao:

“Za one koji sumnjaju: ja osobno, moj stručni štab, igrači i svi članovi reprezentacije na sve moguće načine se borimo protiv svake diskriminiacije. Radimo to kako bismo podigli svijest, ali i podsjetili sve na to da imamo moć i odgovornost da se protiv loših stvari borimo.”

“Na našim utakmicama na Hampdenu nastavit ćemo stajati kao jedan. Na utakmici na Wembleyu, izrazit ćemo stav zajednički tako što ćemo kleknuti pred početak utakmice.”

O ovoj temi govorio je i Andy Robertson.

“Naš stav je da svi, igrači, navijači, treneri, uprave klubova i čelni ljudi saveza, moraju napraviti više. Akcija koja ima pravi smisao može dovesti do promjene. Mora biti jasno, zbog priča i događaja koji okružuju momčad Engleske, da je to naš način da pokažemo solidarnost s njima”, poručio je Robertson.

Engleska i Škotska igraju u petak 18. lipnja na Wembleyu.

Komentari

Vaš komentar