‘Sastanak kod Dalića ne smije izaći u javnost’

Euro 2020 13. srp. 202120:36 > 20:37
Podijeli:
Maurice van Steen

'Trebalo bi pokušati do Katara zadržati sve igrače, ako treba ja bih nagovarao Luku Modrića', ističe Panadić

Andrej Panadić, naš stručni komentator za vrijeme Eura je sveo račun Eura 2020.
“Vidjeli smo dobar turnir, uz nekoliko uspavanki uglavnom je to bio dobar, na trenutke i odličan nogomet”, rekao je Panadić.

Prvo Hrvatska. Uspjeh ili neuspjeh?
Cilj je bilo proći skupinu. To je ostvareno. Kad ispadneš od Španjolske onda je to podnošljivo. No, ja bih se vratio ipak na dojam. Mislim da nismo imali jasnu viziju i koncepciju. Pritom mislim na plan igre u A ili B varijanti. Mučili smo se u prvog krugu, nismo igrali dobro, osim djelove utakmice protiv Škota. tu je isplivala Modrićeva i Perišićeva klasa. I same brojne isprike izbornika će otkriti da nije klapalo”.

Što dalje po vama?
“Ne bih uopće ovaj turnir doživio kao nešto što bi nas jako trebalo zabrinuti. Imamo dosta mladih, potentnih igrača. Istina je da taj most od Rusije do ovog Eura nije obavljen na najbolji način, ali imamo mi kvalitetu. Trebalo bi pokušati do Katara zadržati sve igrače, ako treba ja bih nagovarao Luku Modrića. Ako je spreman, može, on je taj koji vodi. I onda je svima lakše.”

Rebićev incident?
“To ne bih komentirao jer nisam bio tamo i ne znam sve. U svakom slučaju to se ne radi na taj način”.

Što mislite o sastanku u Dalićevoj vili na Pagu?
“To nikako nije smjelo izaći van. Što o tome sad može misliti Rebić. Prošao sam u karijeri takvih sastanaka, kad trener ili klub odluče pozvati njemu ili njima najbitnije igrače. Ali nije pristojno da to izađe u javnost.

Vratili smo se još malo svršetku Eura.
“Oduševila me Italija. Od prvog trenutka je Mancini znao što želi. Imao je igru i igrače spremne za jedan sjajn turnir. Uzeo je reprezentaciju kada nitko nije želio, tražio je igrače koji mu odgovaraju. Posebno ću apostrofirati Bonuccija i Chiellinija. Važni na terenu, ali i i izvan njega. To su profesionalci na koje se svaki trener može osloniti. Imao je momčad u dobroj formi u pravom trenutku. Atipična Italija? Pobijedio je nogomet, a ne destrukcija. A mi to od Italije kroz povijest nismo toliko navikli.”

Francuzi i Nijemci – kao kiks prvenstva?
“Dogodi se. Nijemci su po meni u padu, jer su odlučili previše vjerovati mladim lap top trenerima. Nisu Guardila, Zidane ili Ancelotti najbolji treneri slučajno. Puno je lakše biti trener ako si bio dobar ili odličan igrač. To će se Nijemcima ipak osvetiti.”

Česi i Danci – kao plus.
“Dance je malo ujedinila ta nesreća s Eriksonom, iako imaju klasu, igrače u velikim klubovima. Česi su i mene ugodno iznenadili.”

Za kraj nogomet se ipak nije vratio doma.
“Moj ukupan dojam o njima je dobar. Soutghate je imao nekoliko načina igre. nekim je igračima više vjerovao, ali imaju polufinale SP-a i finale Eura. I dobru budućnost. Na koncu izgubili su od bolje momčadi”

Komentari

Vaš komentar