Panadić za SK: Luki treba Casemiro, a Dalić ga nema

Euro 2020 19. lip. 20219:07 > 9:10
Podijeli:
Laurence Griffiths, Pool via AP

Sto puta sam napravio prekršaj kao Lovren i nikad mi nije bio dosuđen. Ali, vremena se očito mijenjaju, istaknuo je Panadić

Andrej Panadić, nekadašnji nogometaš Dinama i reprezentativac posljednjih dana aktivno surađuje sa Sportklubom. U petak to nismo uspjeli video i audio putem, pa smo morali ipak usmenom predajom putem mobilnog telefona.

“Nije dobro”, prve su Panadićeve riječi, ali onda odmah i dodatak: Ali još smo živi. I to je ipak najbolja vijest.

Prvo smo se zadržali na primljenom pogotku?
“Sto puta sam napravio prekršaj kao Lovren i nikad mi nije bio dosuđen. Ali, vremena se očito mijenjaju. Iskreno za mene koji sam igrao nogomet na najvišem novou ovo nije jedanaesterac. Ali pojavila se krv, pa su iz VAR sobe zvali.”

Panadić je prije prve utakmice uporno ponavljao, plan, plan i ideja. Vidite li to kod Dalića?
“A, vi odmah jako, škakljivo. Pa vidmo da igramo slabo. Od toga je nemoguće pobjeći. Kod trenera je bitna rekacija, a Dalić je to na poluvremenu utakmice imao.”

Zbog čega nije uoči Eura imao početnih 11 i formu?
“Mislim da ga je imao, ali nije imao igrače u formi.”

Što po vama nije dobro?
“Ne želim dijeliti izborniku lekcije. Ponavljam, još smo u natjecanju, ima vremena za duboke analize. Ako baš inzistirate, imamo problema u veznom redu. Luka nema Casemira, a to mu je neophodno. Da ima takvog igrača onda bi on kao u Realu lagano dijelo lopte.”

A dobro?
“Petković mora imati mjesto. On je jak, zna se zagraditi, zna odigrati na stranu. Inteligentan je i jak na lopti. Neki mu zamjeraju da se preduboko vrća. Pa što? I takav jako puno dobrih stvari napravi. Vidjeli smo najbolje poluvrijeme Hrvatske na Euru, a Petković je jedan od najzaslužnijih. Ivanušec mi se dopao jako, imao je energiju i bio je konkretan. A Gvardiol mi je još jednom pokazao da smo dobili sjajnog igrača za jedno dugo razdoblje.”

Komentari

Vaš komentar