Mourinho otkrio kako bi posložio Engleze za Vatrene

Euro 2020 11. lip. 202117:15 > 17:32
Podijeli:
Federico Gambarini/picture-alliance/dpa/AP Images

Portugalski trener Jose Mourinho poručio je engleskom izborniku Garethu Southgateu da 'oslobodi svoje napadačke zvijezde' i napadne Hrvatsku.

“Ako želite biti uvjerljivi, morate imati kontrolu nad utakmicom. Kako možeš biti uvredljiv ako nemaš loptu?,” kazao je Mourinho u razgovoru za talkSPORT-u.

Bivši menadžer engleskih klubova Chelsea, Manchester Uniteda i Tottenhama, smatra kako bi Gordi Albion trebao težiti dominaciji i pokušati preuzeti kontrolu nad Hrvatskom.

Mourinho smatra kako bi protiv Vatrenih trebali zaigrati Phil Foden, Mason Mount i Jack Grealisha, a ispred njih Harry Kane.

“Kad imate dobar vezni red kakav ima Engleska s napadom koji ima, Engleska ima sve,” kazao je Mourinho odgovorivši na pitanje može li Engleska osvojiti turnir.

“Može 100 posto, naravno da može i naravno da ima potencijal. Mislim da bi trebali biti pozitivni, trebali bi vjerovati u sebe, trebali bi ulaziti u svaki meč misleći da ga mogu dobiti,” poručio je novi trener Rome.

Portugalac bi na Vatrene poslao sastav: Henderson – Chilwell, Mongs, Stones, Walker – Rice, Phillips – Grealish, Mount, Foden – Kane