SKener: Šamar Daliću i senatorima za oproštaj od Vatrenih

Euro 2020 30. lip. 202118:47 > 18:51
Podijeli:
GuliverImages

"Sukoba igrača nije bilo, Luka je Rebiću skrenuo pažnju da je to bila njegova pogreška. Ljutnja je normalna reakcija na primljeni gol, a cijela ta situacija ne bi se ni primijetila da Španjolska nije na kraju postigla gol."

To su bile riječi izbornika Zlatka Dalića na pitanje kako komentira propust Ante Rebića s mijenjanjem kopački.

I nikom ništa, prošlo je to ispod radara, jer eto svi su se kroz razdoblje priprema i prvenstva kleli u sjajnu atmosferu u reprezentaciji. Iako je itekako smrdilo na raštimani stroj.

Bilo je tu izjava koje su jasno davale doznanja da nešto ne štima, da nema te kemije i zajedništva. Pa onda i Lovrenov istup na društvenim mrežama nakon Španjolske.

“Neke stvari će se morati popraviti i promijeniti, ali znajte da smo strašna ekipa”, bio je jasan jedan od senatora reprezentacije.

Većina ostalih senatora, koji su inače aktivni na društvenim mrežama, je šutjela. Iako se mogla očekivati barem neka zahvala navijačima za sjajnu atmosferu na Parkenu u Kopenhagenu.

I kad se očekivalo dugo, mirno, toplo ljeto bomba je eksplodirala.

Ante Rebić koji je na prvenstvo došao nedovoljno spreman zbog problema s ozljedama u završnici sezone nakon lošeg Eura je eksplodirao. Ali na jedninom mjestu, gdje to nije smio napraviti, na društvenim mrežama.

“Osobno mi je žao što nismo imali nekoga da iskoristi ovu talentiranu generaciju + dva genijalca (L i M), da napravimo nešto (puno) više na ovom prvenstvu.”

“Nakon svega nije bitno ‘ko je ‘krivac’, činjenica je da smo zadnje 2, 3 godine govno.”

Kada je već bilo prekasno izbrisao je objave i zahvalio se navijačima.

“Još jednom, hvala svim navijačima koji su došli u Kopenhagen. Iznad svih – Hrvatska”.

“Što god počne u ljutnji završi u sramoti”, davno je izjavio Benjamin Franklin.

A eto kakvu si je sramotu napravio Rebić nakon što se po izbornikovim riječima naljutio kapetan Modrić. Autogol kakav si rijetki mogu zabiti… U najboljim igračkim godinama jer u rujnu će Ante napuniti tek 28…

Činjenica da je nakon svega obrisao profil ne mijenja stanje stvari, otvorio je pandorinu kutiju i javno razotrkio ono što se šuška već duže vrijeme, da je atmosfera u reprezentaciji daleko od onakve kakvu ju njezini dionici žele pokazati za van.

Nije ovo samo autogol Rebiću, šamar je to svim senatorima u reprezentaciji, ali i izborniku Zlatku Daliću, koji je sada je to jasno, izgubio svlačionicu.

Šamar je to nakon kojeg usudimo se reći, nema povratka za Rebića, ma tko bio izbornik.

Jednostavno dosta je ega, nitko nikoga ne tjera da igra za reprezentaciju, ako to ne želi. Ali eto, tome je i tako kada nemate autoritet na klupi, koji je i sam priznao da nije bio dosljedan sebi.

Nadamo se samo da će ostali naučiti na Rebićevom primjeru i riješavati takve stvari unutar svlačionici, kako se i radi kada nešto ne funkcionira. Kao i da ćemo u budućnosti imati dosljednijeg izbornika…

Komentari

Vaš komentar