SKener: Daliću, zašto si slušao Petkovića?

Euro 2020 19. lip. 202113:104 komentara
Podijeli:
REUTERS/Petr David Josek

Dva hrvatska izbornika Škoti su nam smijenili - Ćiru Blaževića i Igora Štimca. Kako Hrvatska igra na Euru, Zlatko Dalić mogao bi biti treći kojem će Škoti presuditi.

Bezidejna, troma, staromodna… dodajte još koji god pridjev želite da bi opisali igru Hrvatske na Euru. Igru koju je Zlatko Dalić slagao nakon svjetskog srebra ‘promociju’ je trebala doživjeti na Euru 2020.

Istina Bog još prošle godine, no dobio je Dalić još dodatnu godinu da ‘usavrši’ stroj i pronađe ono što je kroz dva izdanja Lige nacija izgubio.

Nakon Rusije četiri senatora Subašić, Ćorluka, Rakitić i Mandžukić rekli su zbogom.

Za nasljednika Sube nije bilo spora, Livaković se odmah nametnuo i danas je neosporna jedinica Vatrenih. Ćorluka je ionako već i u Rusiji bio u drugom planu iza Lovrena i Vide.

Umjesto Rakitića trebala se nametnuti čitava plejada mladih nada – Pašalić, Kovačić, Vlašić…, no jučerašnja utakmica gdje je Dalić ostavio Brozovića na klupi, pokazao je da Hrvatska nema igrača kao Rakitića, tu poveznicu, koja bi jučer riješila veliki problem Hrvatske – neorganiziranost u igri.

Brozović je nažalost ispao Dalićev ‘pedro’. Potpuno nezasluženo, koliko god da je bio loš u prvoj utakmici. Jer Hrvatska takvog igrača nema, što se itekao vidjelo jučer, koliko god se vrlo dobri Kovačić i Modrić trudili to pokriti. No, to nije izgledalo dobro.

Napad je posebna priča. Dalić je novog Mandžu pronašao u Bruni Petkoviću, no napadač Dinama neočekivano je dobio pravu priliku tek u nastavku utakmicu protiv Češke. I djelovao dobro.

A da ne zaboravimo, baš je izbornik Petkovića isticao kao glavnu kariku u utakmicama Lige nacija, a onda kao da se uplašio izjave igrača od ’20 posto’.

“Nisam u stanju igrati konstatno na najvećem nivou”, bubnuo je napadač Dinama i čini se uplašio Dalića, koji je sumanuto u napad gurnuo igrača koji je trenutno u najlošijoj formi u Hrvatskoj – Antu Rebića. No, to možemo pripisati i ozljedi napadača Milana u završnici sezone.

Ajde, barem je Dalić pogodio sa zamjenama u drugom poluvremenu utakmice sa Češkom, pa je to nakon 135 minuta očaja izgledalo kao da ima tu još municije… Da, gurnuo je Perišića s desne na lijevu stranu, a na desnu stranu gurnuo jedinog igrača koji ne bježi od te pozicije – Ivanušeca. I napokon Petkovića u napad.

No, kao da izbornik nema pouzdanja u to što radi, pa samim tim ni igrači nemaju vjere u njega.

Pred nama je 90 minuta istine. Ili jesmo ili nismo… Samo da Dalić opet ne pročita neku izjavu nekog našeg igrača u medijima, pa odluči poslušati druge, a ne samog sebe. I obilježi mandat na način na koji to nije zaslužio. Debaklom na Euru 2020.

Komentari

Vaš komentar