Makedonci traže najstrožu kaznu za Arnautovića

EURO 14. lip. 202123:16
Podijeli:

Nogometni savez Sjeverne Makedonije (FFM) ne želi tako lako prijeći preko ispada Marka Arnautovića i zahtjeva od UEFA-e da kazni reprezentativca Austrije.

Makedonci su na startu Evropskog prvenstva poraženi od Austrije 3:1, a dan poslije meča u Bukureštu više se priča o ‘sukobu’ Arnautovića i  Alioskog nego o samoj utakmici.

Makedonci smatraju da je napadač srpskog podrijetla poslije trećeg pogotka provocirao Alioskog. Iako je nepoznato šta je točno rekao austrijski napadač, njegov potez smatra se nacionalističkim ispadom.

Arnautović se u ponedjeljak ispričao i poručio da nije rasist, a iz FFM-a su potvrdili da su poslali dopis UEFA-i i zatražili kaznu za spomenuti incident.

 

Nogometni savez Makedonije najoštrije osuđuje nacionalistički ispad austrijskog reprezentativca Marka Arnautovića, nakon pogotka postignutog u jučerašnjoj utakmici. Istovremeno vas obavještavamo da smo UEFA-i poslali služben dopis u kojem tražimo najstrožu kaznu za Arnautovića. Kao ‘kuća nogometa’ uvijek smo protiv nacionalizma, diskriminacije i svih ostalih oblika vrijeđanja i ispada koji nisu u duhu nogometa i vrijednosti za koje se svi zajedno zalažemo,“ navodi se u priopćenju i dodaje:

Uvijek ćemo braniti interese i dostojanstvo makedonskih reprezentativaca gdje god igrali.

Komentari

Vaš komentar