Junak dana: Razočarao Dalića, a ispunio mu san

Euro 2020 24. lip. 202110:35 > 10:39
Podijeli:
JOEL MARKLUND

U danu kada Cristiano Ronaldo dostigle Ali Daeia i postane najbolji strijelac u reprezentativnom nogometu, danu kada Karim Benzema zabija za Francuze nakon 2805 dana, i danu kada Mađari 'prežive' München i odigraju 2:2 s Elfom teško je izabrati junaka dana.

Navikli smo od Cristiana Ronalda da ruši rekorde i postavlja nove. Napravio je to već u prvom kolu ovog Europskog prvenstva kada je postao najbolji strijelac u povijesti ovog natjecanja i jedini igrač koji je sudjelovao na svih pet turnira

Sada je CR7 otišao korak dalje i izjednačio se na vrhu vječne liste najboljih strijelaca u povijesti reprezentativnog nogometa.

S dva gola protiv Francuske, Ronaldo je došao do ukupno 109 u državnom dresu i time se izjednačio sa Irancem Alijem Daeiom.

Prvu priliku da i u toj kategoriji postane rekorder imat će već u osmini finala, gdje aktuelnog prvaka Europe očekuje dvoboj protiv Belgije.

I dok Ronaldo ruši rekorde, a Benzema napokon pogađa za Francusku za junaka dana ipak moramo izabrati Viktora Claessona.

Igrala se četvrta minuta sudačke nadoknade na Gazprom Areni, a semafor je pokazivao 2:2. To je značilo da Švedska ide na Parken na dvoboj s Hrvatskom.

A onda se ukazao spomenuti Claesson, pogodio za 3:2 i odveo Švedsku zapadnije, na Hampden Park u Glasgow na dvoboj s Ukrajincima.

Razočarao je tako hrvatskog izbornika Zlatka Dalića, koji nije želio Španjolce, ali koji ipak može odahnuti, jer pazite Šveđani bi samo morali prijeći most da Parken bude u žutom. Ovako će hrvatski izbornik napokon doživjeti da ima pravu podršku hrvatskih navijača kakvu sanja od Svjetskog prvenstva u Rusiji.

A i ako vam je ime Viktor Claessona već nekako poznato, na dobrom ste tragu. Bio je jedan od dva strijelca u porazu Krasnodara u onoj sjajnoj večeri Brune Petkovića na stadionu Krasnodara u hladnoj veljači.

Livakoviću sada neće prijetiti najmanje do finala, a taj scenarij ćemo gledamo samo ako se Euro pretvori u potpuno iznenađenje

Komentari

Vaš komentar