Junak dana: Prizori na Parkenu – e to je nogomet!

Euro 2020 18. lip. 20219:54 > 9:54
Podijeli:
(AP Photo/Martin Meissner, Pool)

Belgija je jučer porazila Dansku u Kopenhagenu, ali prekrasni trenuci na stadionu Parken obišli su svijet.

Jučer je sve bilo u znaku Christiana Eriksena. Još uoči početka utakmice, odnosno prije početka himne razvlače se zastave reprezentacija, no to nije bio jučer slučaj.

Umjesto danske zastave razvučen je Eriksenov dres s brojem 10. Prije utakmice svaka čast i Belgijcima koji su danskom kapetanu Simonu Kjaeru darovali njihov dres s broje 10 na kojem je pisalo Christian. Utakmica je započela, a već 10 minuta kasnije ogroman pljesak prolomio se stadionom Parken u Kopenhagenu, svi su bili presretni što je veznjak Intera pobijedio u najtežoj utakmici svog života. 

No, osim samog Eriksena valja spomenuti ove dvije reprezentacije koje su nam i jučer ponudile onaj pravi, atraktivan i napadački nogomet.

Treba reći (a vjerujem da ste to i sami uočili) da je jučer na Parkenu bilo više gledatelja nego što je to bio slučaj na utakmici protiv Finske, ali danska vlada je objavila kako gotovo pa pun kapacitet bio dostupan jučer za navijače, pa je u tom smislu to bila još jedna pobjeda nogometa i navijača.

Na kraju utakmice, lijepu gestu je i napravio Romelu Lukaku koji je gotovo zagrlio sve danske nogometaše, pa čak i izbornika Kaspera Hjulmanda, sve je proteklo u jako dobrom raspoloženju.

Postojala je bojazan od huligana (i još uvijek postoji) od strane organizatora na Europskom prvenstvu, ali zasad sve ide kako treba. Često smo zadnjih godina gledali svakave nerede na utakmicama, ali očito se i to malo pomalo smirilo. Prizori poput jučerašnjih na Parkenu – e to je nogomet!

Odlično raspoloženje na tribinama, vrhunski nogomet, svi sretni i zadovoljni!