Junak dana: Krivi smo mi

Euro 2020 23. lip. 202110:11
Podijeli:
ActionPlus Vagelis Georgariou

Hrvatska slavi! Vatreni su na Hampdenu održali lekciju Škotima od 90 minuta i izborili osminu finala Europskog prvenstva.

Nije bila neka atmosfera prije utakmice, iskren je bio Dejan Lovren nakon utakmice. Pa dodao kako su ozbiljni razgovori ipak urodili plodom.

Otpisani su se vratili, i to kako. Teško je nekog izdvojiti, jer izbornik Zlatko Dalić napokon je taktički pogodio, a Luka Modrić podsjetio zašto ga u Realu još uvijek trebaju, iako je kapetan itekako ‘kidao’ živce navijačima u prvom poluvremenu kada je u dva navrata nepotrebno gubio lopte pred našim golom.

Brojke govore za kapetana, u 94 minute na terenu gol i asistencija, 115 dodira s loptom, 86 dodavanja, 100% uspješnih driblinga, 27 dodavanja pred škotskim golom, pet vraćenih izgubljenih lopti. Nije loše za 35-godišnjaka.

Nepošteno bi bilo ne izdvojiti i Ivana Perišića, koji je najavio da smo uvijek pravi kada je to najpotrebnije, pa to pokazao i na terenu… Opet… Zabio i taj gol koji nam je donio drugo mjesto, a pritom se izjednačio s Davorom Šukerom kao najbolji strijelac Hrvatske na velikim natjecanjima.

Da, isplatila se Daliću i kocka na desnom beku gdje je Josip Juranović u odnosu na Šimu Vrsaljka, koji je priliku dobio u prve dvije utakmice, izgledao kao Cafu u najboljim danima.

A onda nam je naš novopečeni junak ukazao kako su zapravo mediji junaci ove velike pobjede Hrvatske, jer eto usudili smo se drznuli i napisati nešto protiv Dalića i Modrića kada Hrvatska nije izgledala dobro.

“Presudilo je to što su nas novine malo pljuvale, a mislim da to prvi nisu zaslužili naš kapetan Luka Modrić, on je ovdje ikona. Samo zbog toga smo bili motiviraniji. Htjeli smo dokazati da nismo takvi kako više pišete”, ispalio je Juranović.

Eto pa drago nam je da smo krivi mi, da smo taj glavni motivator hrvatskih igrača… Kad se već ne mogu sami motivirati na tako velikom natjecanju kao što je Euro.

Sretno dalje Hrvatska! Motivirat ćemo vas i dalje…

Komentari

Vaš komentar