Junak dana: Zvijer je gladna

Euro 2020 16. lip. 20219:20 > 9:20
Podijeli:
Robert Michael/picture-alliance/dpa/AP Images

Zvijer je itekako gladna, zaključak je prve utakmice branitelja europskog naslova Portugala na Puskas Areni.

Dobro su Mađari stajali na terenu 84 minute, a onda u posljednjih deset minuta se raspali. Tih 3:0 na kraju ne sugerira stanje stvari na terenu jer Mađari nisu zaslužili toliko uvjerljiv poraz, ali Portugal ima najboljeg na svijetu Cristiana Ronalda, oni nemaju.

Već u petoj minuti ‘zvijer’ je pokazala koliko je gladna reakcijom na jednu sebičnu reakciju Jote. Djelovao je nervozno, ali bilo je jasno da rekord visi u zraku.

I onda je stigla ta 87. minuta, mrzitelji G.O.A.T.-a će reći opet Penaldo, da bi ipak pet minuta kasnije zabio i drugi da potvrdi konačnu pobjedu Portugala.

Na Areni legendarnog Puskasa srušio je nekoliko rekorda. Postao je prvi igrač koji je zaigrao na pet europskih prvenstava. Stigao je do 11. gola na njima čime je postao prvi igrač koji je to uspio. Istina, kao rekorder po broju nastupa na Euru, njih 22. Odigrao je i uvjerljivo najviše minuta na europskim prvenstvima, a od danas je igrač s najviše pobjeda na europskim prvenstvima.

S njih 12 iza sebe je ostavio Cesca Fabregasa i Andresa Iniestu. Jedan rekord nije srušio, taj po broju asistencija na prvenstvima. Karel Poborsky ima ih trenutno šest i bježi mu jednu. Da, još mu i tri gola nedostaju da ‘skine’ Ali Daieja i postane najbolji reprezentativni strijelac. Tih 109 sada ne djeluje tako daleko.

 “Na ovo prvenstvo došao sam kao da je prvo, ali puno motiviraniji nego te 2004. Mi smo prvaci i opet želimo taj trofej. Rekordi koje mogu srušiti me ne opterećuju, kao onaj da dvaput u nizu dignem trofej prvaka Europe”, jasan je bio Ronaldo u najavi utakmice.

Zvijer je itekako gladna, rekordi su tu da se ruše, a tko je bolji nego G.O.A.T. da to napravi… Jedva čekamo.