HNS otkrio zašto Vatreni neće klečati ni na Wembleyu

EURO 10. lip. 202111:59 > 12:103 komentara
Podijeli:
Danny Gys / Reporters GYS

Dosta pažnje izazvao je potez hrvatskih nogometaša koji nisu kleknuli u znak podrške pokretu Black Lives Matter uoči utakmice protiv Belgije.

Učinili su to svi igrači Belgije, no ne i hrvatski reprezentativci.

Vatreni neće klečati ni na Euru, na Wembleyu na otvaranju protiv Engleza.

O cijelom slučaju oglasio se HNS.

“Hrvatski nogometni savez i hrvatski reprezentativci uvijek i svugdje osuđuju sve oblike diskriminacije. Pritom, naravno, poštujemo pravo svakog pojedinca i organizacije da odabere kako će se i kada boriti protiv rasizma ili u neku drugu svrhu.

Hrvatski nogometni savez smatra da svi igrači imaju pravo na svoje mišljenje o ovakvim temama i pravo na odabir kako će se prema tome postaviti. Hrvatski reprezentativci zajednički su odabrali prije utakmice s Belgijom kako neće klečati te su mirnim stavom poštovali klečanje svojih belgijskih kolega. Hrvatski nogometni savez poštuje stav hrvatskih reprezentativaca te neće nametati obvezu klečanja koje u kontekstu hrvatske kulture i tradicije ne predstavlja simbol borbe protiv rasizma ili diskriminacije.

U kontekstu ove teme, najvažnijom smatramo činjenicu da hrvatski reprezentativci svojim djelima kroz cijelu karijeru pokazuju da cijene svaku osobu, suigrače i protivnike, te ne rade razliku po socijalnim, rasnim, vjerskim, etničnim ili drugim osobinama, a to je vrijednost koju promiče i Hrvatski nogometni savez.”

Komentari

Vaš komentar