Dalić: Perišiću nije lako, bit će ga teško nadomjestiti

Euro 2020 27. lip. 202116:00
Podijeli:
AP Photo/Petr David Josek

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije odgovarao je na novinarska pitanja na posljednjoj presici uoči okršaja sa Španjolskom.

Kako doživljavate komentare iz Španjolske, predstavljaju Hrvatsku kao nešto što će dobiti za desert, poprilično su samouvjereni?

“Nije bitno tko što govori, mi njih sigurno neće podcijeniti. Naš cilj je biti što bolji, a na kraju ćemo vidjeti tko je bio u pravu.”

Jeste li se čuli s Perišićem?

“Naravno da smo se čuli. Nije mu lako, žao mu je što neće igrati, za ovo je živio, ali eto, to je život i to se dogodi. On će biti naš veliki navijač.”

Tko umjesto Perišića?

“Mi smo govorili i prije da na toj poziciji imamo najbolji i najširi izbor igrača. Tu su Brekalo, Rebić i Oršić koji to igraju. Ako ćemo nešto drugačije, tu je i Ivanušec, ali mislim da ćemo ići s igračem koji i inače igra tu poziciju. Koga god odaberemo, dat će sve od sebe. Da će biti na nivou Perišića, teško, ali dat će sve od sebe.”

Javljaju li se navijači za ulaznice, je li se vratio onaj stari osjećaj?

“Mislim da je, učinit ćemo sve da ne razočaramo navijače.”

Koliko će izostanak Perišića utjecati na beka koji ga prati?

“Kao što sam rekao, bit će ga teško nadomjestiti. Španjolci su sigurno pripremali ekipu da bude nešto defanzivnija na toj strani, a sada će vjerojatno napraviti nove promjene. Ipak, kažem, tu smo najbolje pokriveni, pronaći ćemo rješenje.”