Bonucci: Ovo je najteža utakmica koju sam igrao

Euro 2020 7. srp. 20219:06
Podijeli:
REUTERS/Carl Recine

Italija je nakon drame penala s 5:3 pobijedila Španjolsku i izborila finale Europskog prvenstva.

Poveli su Talijani golom Federica Chiese, koji je proglašen i igračem utakmice.

“Ne mogu riječima opisati svoje osjećaje. Bila je teška utakmica, Španjolci su bili sjajni, ali mi ćemo se 11. srpnja vratiti na finale. Imaju sjajne igrače, ali mi smo se borili do kraja i uspjeli smo. Kad je Locatelli promašio jedanaesterac svi smo ostali mirni i rekli da mi to možemo.”

Branič Italije Leonardo Bonucci je istaknuo:

“Ovo je bila najteža utakmica koju sam igrao. Još jednom je ova momčad pokazala izdržljivost koja krasi nas Talijane. Ovo je bolna radost i zato je još ljepša. Sad kad smo na centimetar od cilja, moramo se oporaviti i napraviti taj zadnji korak. Ne smijemo se zadovoljiti, moramo se vratiti za pet dana s istim stavom i osvojiti trofej koji nam bježi već 50 godina.”

Izbornik Italije Roberto Mancini je dodao:

“Ushićeni smo što smo uspjeli razveseliti talijanski narod. Ostala nam je još jedna utakmica, u kojoj moramo učiniti isto. Znali smo da će ova utakmica biti teška, jer je Španjolska najbolja na svijetu kad treba zadržati loptu, što nam je stvorilo dosta problema. Jedanaesterci su uvijek pomalo lutrija. Igrači su od prvog dana vjerovali da mogu napraviti nešto nevjerojatno. Još nam je ostao jedan korak. Mnogi nisu vjerovali, ali mi smo u finalu. Igrači su željeli igrati drugačiji nogomet, ljepši za navijače, i zasada su u tome uspjeli.”

Komentari

Vaš komentar