Potpredsjednik Futsal Dinama odstupio, prijeti im kazna

Ekipni sportovi 21. stu. 201818:04 > 18:13
Podijeli:
Futsal Dinamo

Hrvatskom malonogometnom prvoligašu Futsal Dinamu prijeti kazna od 200 tisuća kuna zbog propusta u organizaciji na prijateljskoj utakmici s Panathinaikosom. Zbog toga je ostavku dao potpredsjednik Juraj Ćošić.

Potpredsjednik Futsal Dinama Juraj Ćošić dao je ostavku na svoju funkciju nakon što je klub upao u svojevrsne administrativne probleme. 

“Zbog mog angažmana u udruzi ‘Dinamo to smo mi’ smatramo da je došlo do napada na klub. Poslana nam je inspekcija u klub, a rad je otežan na svim razinama. Kap koja je prelila čašu bilo je dizanje prijave PU Zagrebačke zbog događaja na Šalati”, rekao je Čošić.

Na Šalati je inače, Dinamo pobijedio Panathinaikos rezultatom 4:3. Na tribinama je bila sjajna atmosfera, a zapalilo se i ponešto pirotehničkih sredstava, što je Futsal Dinamo stajalo prijave zagrebačke policijske uprave. Novčana kazna može ići i do 200 tisuća kuna.

Mislimo da moj angažman u udruzi stvara teret  klubu. Dobili smo prijavu zbog propusta u organizaciji na utakmici s Panathinaikosom, iako smo odradili sve po zakonskim regulativama. Imali smo licenciranu zaštitarsku tvrtku s dovoljnim brojem zaštitara, imali smo svoje zaštitare, imali smo i preventivni sastanak s navijačima. S PU Zagrebačkom smo odradili i video i foto snimanje terena”, objašnjava razočarani Čošić.

“Smatram da svi ovi napadi na klub dolaze zbog toga što smo prokazali na nepravilnosti u radu NK Dinama. Meni je želja da se Dinamo više ne povezuje s nikakvim kriminalnim radnjama izvlačenja novca”, kaže Čošić te dodaje da je protiv određenih ljudi podnio i ozbiljne kaznene prijave.