Što slijedi Stipi? Mirovina ili nova borba za titulu

Borilački sportovi 28. ožu. 202110:49 > 12:11
Podijeli:
Izvor: sportklub

Po drugi put u karijeri Stipe Miočić je ostao bez UFC-ova pojasa. Ovaj put nakon teškog nokauta od Francisa Ngannoua.

Miočić je čak četiri puta obranio pojas teškaškog prvaka i dva puta ga je gubio, a vidjet ćemo hoće li imati priliku još jednom pokušati osvojiti naslov.

Miočić ima već 38 godina i nema još puno vremena za velike stvari u svojoj karijeri. On je već pokazao zašto su ga zvali najboljim UFC teškašem u povijesti i nema se kome dokazivati.

Da je pobijedio Ngannoua u revanšu čekao bi ga još jedan meč, superborba protiv Jona Jonesa, a vidjet ćemo hoće li je dočekati.

 

Ngannou je nakon borbe izrazio želju za borbom protiv Jona Jonesa. To želi i UFC, to želi i Dana White koji trlja ruke jer će bi mogla biti najprodavanija UFC borba u povijesti. Stipe će ipak morati pričekati pobjednika iz tog dvoboja za svoju superborbu, bila to trilogija s Ngannouom ili željeni meč sa Jonesom za najboljeg u povijesti, piše gol.hr.

Jedina šansa da prvo vidimo Stipu s Jonesom je da White da priliku Derricku Lewisu koji je već pobijedio Ngannoua, odmah nakon Miočića 2018. godine u onom lošem meču. Ova solucija bit će plan B ukoliko Jones bude tražio prevelik novac za superborbu.

Vidjet ćemo hoće li u međuvremenu Stipe prihvatiti borbu protiv nekog tko nije Ngannou ili Jones. Nekako sumnjamo da će to biti slučaj jer time može samo izgubiti. Sve je izglednije kako će legendarni borac hrvatskih korijena pričekati kraj ove godine ili 2022. godinu za još jednu, posljednju priliku za besmrtnost.