Prodan došla na korak do odličja u Antalyji

Podijeli:
hrvatski Judo Savez

Hrvatska judašica Karla Prodan (do 78 kg) došla je na korak do osvajanja odličja na Grand Slamu u turskoj Antalyji, gdje je u subotu u borbi za broncu izgubila od Ekvadorke Chale.

Sa samo 22 godine mlada Splićanka je postavila visoke standarde za sebe, ali treba imati u obzir da je kronološki praktički tek postala seniorka. Koliko je Prodan kvalitetna potvrđuje i niz od deset uzastopnih plasmana na pobjednička postolja u svim konkurencijama u kojima je nastupala. Posljednje natjecanje na kojem je Karla nastupila, a da nije osvojila medalju, bio je Grand Prix u Zagrebu, u srpnju 2018. godine.

U Turskoj ju je zaustavila Ekvadorka Chale, koja je imala više energije, a nakon što je Splićanka pobijedila Nizozemku Van Harselaar, izgubila u reprizi borbe za broncu na EP-u od Poljakinje Pacut te slavila u repasažu protiv Ukrajinke Turčin.

Za dva tjedna na rasporedu je Europsko prvenstvo u Lisabonu (16. do 18. travnja), kamo Prodan ide bez ikakvog pritiska i imat će priliku još jednom pokazati svoju neospornu kvalitetu.

Subota je počela na najbolji način za hrvatske judoke. Uz Prodan, u prvim nastupima slavili su i Ivana Maranić (preko 78 kg) i Zlatko Kumrić (do 100 kg). Maranić je slavila ipponom protiv Turkinje Esir, a Kumrić također ipponom protiv Kineza Erihemubatua.

U drugom izlasku na tatami Maranić je u vrlo izjednačenoj borbi protiv zlatne sa zadnjeg Grand Slama, Xu, natjerala Kineskinju na dvije kazne, ali više nije mogla te je trećom kaznom završila svoj put. Kumrić je išao na jakog Azerbajdžanca Kocojeva, ali nije ga uspio iznenaditi te je Kocojev otišao sve do finala.