Miočić: Ngannou udara jako, ali ja odlazim sa pojasom

Borilački sportovi 26. ožu. 202117:49 > 18:31
Podijeli:
Sam Wasson/Getty Images

U noći između subote i nedjelje po srednjoeuropskom vremenu u Las Vegasu će se održati priredba UFC 260, a u glavnoj borbi programa aktualni prvak Stipe Miočić branit će pojas protiv izazivača iz Kameruna – Francisa Ngannoua. Najavljujući tu borbu Miočić je izjavio da poštuje to što je njegov rival napredovao, ali da je uvjeren da će obraniti naslov.

Miočić i Ngannou su se prvi put borili u siječnju 2018. godine, a Amerikanac je uvjerljivo slavio jednoglasnom odlukom sudaca poslije pet rundi.

Neće ovo ličiti na prvu borbu jer je on sada mnogo bolji, ali napredovao sam i ja. Mnoge stvari će se promijeniti. Ja ću se truditi da ovoga puta bude još manje neizvjesno, a nadam se ranom prekidu. Ovo je najteža divizija, a Francis udara veoma jako – sve je moguće. Onaj tko provede svoj plan će na kraju slaviti”, izjavio je 38-godišnji Stipe Miočić.

Pokušat ću slaviti prekidom, naravno, ali ako ga ne bude, bit ću zadovoljan trijumfom sudačkom odlukom. Nije me briga kako pobjeđujem, bitno je da sudac meni na kraju podigne ruku. To je slika koju ćete vidjeti – ja sa pojasom oko struka. Ništa se neće promijeniti, saznat ćete sve u subotu”, rekao je američki borac hrvatskog porijekla.

Stipe Miočić u profesionalnim MMA mečevima ima skor od 20 pobjeda (15 KO) i 3 poraza. U njegove posljednje tri borbe sastao se sa velikim rivalom Danijelom Cormierom, a „trilogiju“ je riješio u svoju korist slavivši u drugoj i trećoj borbi.

Titulu prvaka osvojio je 2016. godine protiv Fabricija Werduma, a potom ju je branio protiv Alistaira Overeema, Juniora dos Sanotsa i Francisa Ngannuoa, u njegovoj prvoj borbi.

Francis Ngannou ima 34 godine, skor 15 (11 KO) – 3, i trenutno se nalazi u seriji od četiri trijumfa, bolji je bio od Curtisa Blaydesa, Caina Velasqueza, Juniora dos Santosa i Jairzinha Rozenstruijka.