Barbara Matić osvojila srebro na Grand Slamu u Taškentu

Podijeli:
Elsa / Staff

Na najvišem rangu natjecanja IJF World Toura, Grand Slamu, koji se od petka do nedjelje održava u Taškentu, najbolja hrvatska judašica Barbara Matić (do 70 kg) osvojila je srebrnu medalju.

Nakon Grand Slama u Budimpešti, gdje je na putu do zlata pobijedila svjetsku prvakinju, svjetsku viceprvakinju i svjetsku broncu, Barbara Matić ostvarila je još jedan veliki rezultat.

U subotu je u Taškentu došla do finala i tamo pretrpjela jedini poraz. Splićanka je na putu do druge stepenice postolja svladala ipponom Talijanku Bellandi, da bi protiv Novozelanđanke Coughlan trebala ippon u dodatnom vremenu, tzv. ‘golden scoreu’, nakon što su u prve četiri minute obje judašice upisale po jedan wazari.

Wazari protiv iskusne Marokanke Niang odveo je Matić u polufinale, a tamo je krasnim wazarijem slavila protiv Brazilke Santane koju je mogla i prije svladati, ali joj je uspjela pobjeći iz zahvata.

U borbi za zlato 26-godišnju Splićanku je svladala Japanka Arai, bivša svjetska prvakinja iz 2017. i 2018. godine. Arai je pokazala zašto je svjetska klasa, jer je i u borbi, u kojoj je hrvatska judašica bila aktivnija, kontrolirala gard i natjerala Japanku na kaznu, iskoristila jedinu priliku te wazarijem osigurala zlato, dok je Barbara osvojila srebro i velikih 700 bodova u utrci za Tokio.

“Još jedan odličan dan i veliko srebro! Barbara je jako dobro radila, pokazala kvalitetan judo i na dobrom je putu za Tokio”, rekao je trener reprezentacije Tomislav Marijanović.

U subotu je nastupio i Dominik Družeta (do 81 kg) te u potpunosti dominirao protiv Gruzijca Rekviašvilija, koji nastupa za Srbiju. Vodio je na wazari, a zatim je u prevelikoj želji da potvrdi nadmoć nesmotreno napravio polugu na koljenu te je diskvalificiran (hansoku-make).

U nedjelju nastupaju Karla Prodan (do 78 kg), Ivana Maranić (preko 78 kg) i Zlatko Kumrić (do 100 kg). Nakon bronce iz Tel Aviva, Prodan za novo postolje najprije u prvom nastupu treba pobijediti bolju iz ogleda domaće predstavnice Khusanove i Njemice Ziech. Ivana Maranić (preko 78 kg) se bori protiv Britanke Adlington, dok se oporavljeni Zlatko Kumrić (do 100 kg) bori protiv boljeg iz dvoboja Kazahstanca Kaliyeva i Gruzijca Chikovanija.

Komentari

Vaš komentar