Virus mu ubio majku i brata, a sad je i on preminuo

Borilački sportovi 30. ožu. 202013:22 > 13:24
Podijeli:
Izvor: Getty images/Jan Kruger

Talijanski umirovljeni boksač Rottoli rođen je 14. prosinca 1958., a u trenutku smrti imao je 61 godinu. Bitku s opasnim virusom izgubio je u bolnici Ponte San Pietro

Bivši europski prvak i nekadašnji izazivač za svjetsku titulu po WBC-u Angelo Rottoli preminuo je od posljedica zaraze koronavirusom, prenosi Fight Site.

Talijan Rottoli rođen je 14. prosinca 1958., a u trenutku smrti imao je 61 godinu. Bitku s opasnim virusom izgubio je u bolnici Ponte San Pietro. Da stvar bude još gora, talijanski mediji pišu kako je koronavirus bio koban i za njegovu majku te brata koji su život izgubili prije dva tjedna.

Rottoli je svoju profesionalnu karijeru započeo kao teškaš 1981. godine, a 1985. se preselio u tada novoosnovanu lakotešku u kojoj je dvije godine kasnije izazvao WBC-ovog prvaka Carlosa De Leona. Angelo je taj meč izgubio nakon prekida zbog posjekotina na njegovom licu, a pobjedničkim navikama vratio se odmah u idućem koji je označio početak njegovog niza od šest pobjeda.

1988. je pobijedio Basha Alija i osvojio WBC-ov internacionalni pojas, a godinu dana kasnije zaustavio Norvežanina Magnea Havnaa i ugrabio EBU naslov. Bez ove posljednje titule ostao je već u prvoj obrani pojasa, a uspješniji od njega bio je Anaclet Wamba.

24. travnja 1990. Rottoli je odradio posljednji meč u karijeri, a u mirovinu ga je s porazom ispratio Daniel Eduardo Neto.