SKener: Uljez težak 1,4 milijardi eura!

Blog 7. svi 202112:29 > 12:30 0 komentara
Maria Jose Segovia

Roman Abramovič, šeik Mansour bin Zayed Al Nahyan, Joel Glazer i Fernando Roig četiri su čovjeka su koji ove sezone imaju jednu stvar zajedničku. Prvi su ljudi momčadi koje će igrati europska finala.

Abramovič će nada da će Chelsea drugi put do europskog naslova u njegovoj eri, dok šeik Mansour se nada ispunjenju sna i prvom europskom naslovu Građana.

Glazer se nada da će utješiti drugim naslovom u Europskoj ligi, dok Roig sanja prvi veliki trofej za Žutu podmornicu.

Trojica od njih imala su i veliku ulogu kao jedni od suosnivača propalog projekta Superlige, no nakon prijetnji Uefe, prvi su se i povukli.

Roigov Villarreal spriječio je sveenglesko finale izbacivanjem Arsenala, no spriječio je da u završnicima gledamo sva četiri kluba koji su bili za Superligu.

Baš je Roig bio jedan od najglasnijih protivnika te Superlige, a pogotovo predsjednika Reala Florentina Pereza.

“Florentino Perez je jedan sebičan, jako sebičan i pohlepan čovjek. On jedino misli na Real Madrid. Mi u Villarrealu ne trebamo njega da nas spašava”, bio je jasan Roig u danima kada je bila aktualna Europska liga.

Ovaj 73-godišnji španjolski poduzetnik težak 1,4 milijarde eura jedan je od najdugovječnijih čelnika u nekom klubu. Villarreal vodi već 24 godine. No, još uvijek nije dočekao krunu svog rada, trofej na stadionu De la Ceramica…

Prilika je 19. svibnja u Gdanjsku… Hoće li uspjeti?

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!