SKener: U Dinamu se varaju ako misle da će lako kroz HNL

Blog 17. srp 202112:00 > 12:04
Pixsell via Xinhua

Hrvatski prvak Dinamo je jučer na otvaranju nove sezone poražen od Slaven Belupa na Maksimiru 2:0

Iznenađujući je to bio početak nove sezone za moćni Dinamo koji bi trebao biti još jači nego prošle sezone. Nitko od najvećih zvijezda nije otišao, lako je moguće da se to promijeni, ali još uvijek su svi u klubu. Istina, imali su nepredviđenu situaciju u prvom pretkolu Lige prvaka jer su na uzvrat protiv Valura morali s najjačim sastavom zbog katastrofalne završnice prve utakmice.

Nije Krznar htio ništa riskirati jer zna da bi ga takav kiks vrlo vjerojatno koštao klupe Dinama. Protiv Belupa je Dinamo izgledao jako loše, bez obzira na strašan kiks Livakovića kod prvog gola, Modri i bez toga ne bi zaslužili pobjedu protiv poletnih ‘Farmaceuta’.

Ono čime se u Dinamu busaju o prsa je širina momčadi. Preko 30 igrača koji u svakom trenutku mogu zaigrati u prvih 11 u prvenstvu ili Europi. Međutim, na Krznaru je da pomno odabere koliko će glavnih igrača moći odmarati u utakmicama HNL-a na početku sezone jer ukoliko se nastavi s ovakvim kiksevima Osijek, a možda i Hajduk bi mogli pobjeći već na samom startu.

Da se razumijemo, Dinamo je i dalje najveći favorit za osvajanje naslova. Dinamo je ekipa koja u svojim redovima ima četiri hrvatska reprezentativca, ali u Dinamu ne smiju smetnuti s uma da je HNL nikad jači! Svima je poznata floskula da ‘danas svi igraju nogomet’, ali u HNL-u to apsolutno vrijedi u posljednjih nekoliko godina. Nema više unaprijed upisanih bodova ni za koga, vjerujem da je Damir Krznar toga svjestan. Siguran sam da je i svjestan da su njihovi veliki rivali iz prošle sezone još jači, da Bjelica pod svaku cijenu želi uzeti taj naslov s Osijekom.

Nenad Bjelica
Nenad Bjelica

Hajduk bi ponovno trebao biti vrlo jak, međutim kod njih uvijek postoji onaj ali, pogotovo jer imaju novog trenera koji se treba uklopiti u vruću splitsku sredinu. Istina, Osijek, Hajduk i Rijeka također igraju Europu, ali oni nemaju ni približno takvu širinu kao Dinamo da bi mogli igrati utakmice HNL-a s uvjetno rečeno ‘B’ ekipom. Što je po mom mišljenju i bolje jer je početak sezone, igrači su željni utakmica i sigurno im neće biti problem igrati ritam srijeda-subota mjesec ili dva.

Siguran sam da će već od iduće utakmice u HNL-u koja je protiv novog prvoligaša Hrvatskog Dragovoljca Krznar izvesti puno jači sastav. Modri već u utorak igraju s ciparskom Omonijom u drugom pretkolu Lige prvaka i vjerujem da ćemo ih tamo vidjeti u najboljem izdanju kako bi možda već u prvoj utakmici riješili pitanje prolaska dalje i time si kupili koji tjedan da mogu prebaciti fokus na HNL. Ali, kako sam već i napisao – danas svi igraju nogomet i unaprijed upisivati pobjede ili bodove je postalo jako nezahvalno.