SKener: Tomić pokazao svoj talent, Bjelica i Osijek zakazali

Blog 12. kol 202123:35 > 13. kol 2021 8:47
GEPA pictures Philipp Brem

Polovičan učinak hrvatskih klubova u 3. pretkolu Konferencijske lige

Rijeka je apsolutno zasluženo izborila playoff Konferencijske lige i dvomeč s grčkim PAOK-om. Od prve do zadnje minute momčad Gorana Tomića je dominirala nad čvrstim škotskim protivnikom i da nije bilo one velike pogreške Galovića pitanje prolaza bi bilo riješeno još ranije.

Svima je bilo jasno prije utakmice da Rijeka treba uspostaviti svoju pas igru na uvijek brzom travnjaku Rujevice jer se Škoti već tradicionalno ne snalaze tako dobro na tlu. Nema se tu što previše pametovati, Rijekin AA tandem koji čine Ampem i Abass su izgledali moćno protiv sporih i tromih Škota. Rijeka nema velikih zvijezda, prije utakmice Tomić je ostao bez jedine zvijezde Drmića zbog ozljede i činilo se da bi to mogao biti veliki udarac, ali dogodilo se suprotno i Tomićevi igrači su na krilima odlično raspoložene publike odigrali jednu od boljih utakmica u posljednjih nekoliko godina.


Tomić je godinama u Lokomotivi pokazivao da je jedan od najboljih hrvatskih trenera i to nastavlja pokazivati u Rijeci. Radi u miru i tišini, bez nekih pompoznih izjava i bit će zanimljivo vidjeti kako će se Rijeka provesti protiv favoriziranog PAOK-a u playoffu. Rijeka je odigrala sedam utakmica ove sezone i nijednom nije poražena, zaista lijep početak…

Osijek je s druge strane razočarao

To se mora reći. Nisu večeras razočarali, borili su se, bacali su se na glavu, zaslužili možda pobjedu, ali do nje nisu došli. Ovaj dvomeč je riješen već u Sofiji u kojoj je Osijek odigrao najgoru utakmicu otkad je Nenad Bjelica na klupi. Izgledali su kao razbijena vojska i pred preko četiri tisuće navijača u Gradskom vrtu nisu uspjeli napraviti malo čudo. CSKA je solidna momčad prepuna stranaca koji su očito dobro uigrani i nije im lako napraviti izgledne prilike.

Bjelica je sve svoje najjače adute u uzvratu poslao na Bugare, ali ponovno se pokazalo koliko je Mierez bitan za momčad s Drave. Kada on ne zabija, Osijek ne prolazi dobro te je tako i danas bilo. Bugari su ga dobro zatvorili, a ostali napadački aduti Bjelice nisu ipak na tom nivou.

JACEK PRONDZYNSKI FOTOPYK NEWSPIX.PL

Za Bjelicu i Osijek sada je na redu velika borba u domaćem prvenstvu za sami vrh, možda ovo i nije loše s obzirom na činjenicu da će Dinamo igrati ponovno puno utakmica i Krznar će rotirati momčad, ali i dalje su Modri prvi favoriti za naslov.

Očekivali smo više od Bjelice i Osijeka, ali CSKA je bio bolji suparnik u 180 minuta.