SKener: Tko je ugasio heavy metal?

Blog 7. velj 202120:32 > 20:35
Jurgen Klopp

Eh, taj Pep! Nikad ga nisam volio... Još manje nakon današnjeg šamara kojim je 'ubio' sve nade Liverpoola u obranu naslova.

Sori, nisam skužio, jel’ se to Karius vratio u Liverpool“, jedna je od poruka koja stiže na mobitel, dok s drugog stiže:

Priči dođe kraj! To je tak.”

Da, dok je 2020. za gotovo cijeli svijet bila najgora ikad, navijači Liverpoola neće ju zaboravit još godinama jer napokon je prekinut taj post od 30 godina i naslov je stigao na Anfield.

Zato početak 2021. kao iz noćne more. S Redsima se igraju Brighton, Burnley, pa kako ne bi i Guardiolin City. Jedino svjetlo u tunelu su u utakmice u Londonu, no nažalost ne možemo svako kolo igrati u prijestolnici.

Pamtit će Pep današnji dan jer prvi put je u Premier ligi kao trener Cityja na Anfieldu srušio Liverpool.

Foto: Clive Brunskill/Getty Images

Nema sumnje da mu je ‘pomogao’ danas i Jürgen Klopp koji je u posljednjim satima prijelaznog roka potegnuo potez očajnika pa doveo dva stopera, da bi eto danas na tim pozicijama bila dva veznjaka.

Veznjaka koja su u doba dominacije Redsa igrala na svojim prirodnim pozicijama. Liverpool ne stvara prilike, Liverpool ne igra, Liverpool prima jeftine golove.

Nema sumnje da su ozljede uzele veliki danak ove sezone, ali zašto dva igrača koji su pokazali da je vezni red Redsa nezamisliv glume stopere, teško ćemo ikad saznati.

Ne, nećemo ulaziti u dubinu Kloppovih odluka, dojam je da je u Liverpoolu došlo i do velikog mentalnog pražnjenja.

Pitanje je samo koji šamar će ih razbuditi, jer nisu ti dečki zaboravili u ovih nekoliko mjeseci igrati nogomet, pa tako ni Alisson nije postao Karius, pa tako ni ovoj priči nije kraj.

Godinama smo kao navijači Liverpoola trpjeli kojekakve šamare poput ovog danas… I vjerovali… I dočekali svojih pet minuta…

Možda je ova sezona što se Premier lige i borbe za prvo mjesto izgubljena, no oporavljao se Liverpool i od većih šamara.

‘From doubters to believers’, ponavljao je na počecima vladavine na Anfieldu Klopp.

Vjeru nismo izgubili, samo da taj heavy metal na Anfieldu opet postane dovoljno glasan.

A do onda Pep, uživaj na vrhu, zaslužio si…