SKener: Tko ima veće srce…

Blog 16. velj 202111:54 > 11:55 0 komentara
Foto: Samuel Kubani/EuroFootball/Getty Images

Dosta je bure u hrvatskoj javnosti nakon subotnjeg derbija u Maksimiru i pobjede Dinama izazvala izjava trenera Osijeka Nenada Bjelice o tome da Plavi igraju novcem, a Osječani srcem.

Uskliknuo je trener Osijeka kako je njihov glavni konkurent za naslov potrošio u tjedan dana 15 milijuna eura, a oni nula.

Napokon je spušten zastor na zimski prijelazni rok u Hrvatskoj, pa je zanimljivo vidjeti koliko je Bjelica bio u pravu.

Dinamo je u ovom prijelaznom roku uglavnom odlučio oslabiti konkurenciju u HNL-u i to igračima koji će uglavnom plavi dres obući tek na ljeto.

Na Maksimir je od HNL pojačanja preselio tek Marijan Čabraja iz Gorice. Njega su Plavi doveli u paketu s Darijem Špikićem za 2,6 milijuna eura. Kapitalac je svakako Stefan Ristovski koji je stigao iz lisabonskog Sportinga.

U Dinamu itekako misle na budućnost pa su osigurali usluge Ivana Nevistića i Daniela Štefulja za što je Rijeci isplaćeno četiri milijuna eura. Obogatili su Plavi i blagajnu Šibenika kojem su za Marka Bulata platili 2,2 milijuna eura.

Zaradili su tek na milijun eura na Franu Karačiću koji je otišao bez da je odigrao minute za Dinamo.

Glavni konkurent Plavih Osijek dobro je napunio blagajnu prodajom Ante Majstorovića u Kinu za 3,3 milijuna eura, dok za kupnju igrača nisu potrošili ni lipe, a stigli su neki pravi kapitalci koji sigurno neće igrati za ‘kikiriki’.

Ivan Santini, Petar Brlek i Adam Gyurcso svakako su pojačanja, dok Jevgen Čeberko i Mihret Topčagić tek trebaju pokazati da to jesu.

Dogovorio je Bjelica i kapitalca za ljeto, a riječ je o Šimi Gržanu koji dolazi besplatno iz Istre.

Isprsio se vodeći dvojac uoči završnog sprinta za naslov prvaka u koji Dinamo ulazi s tri boda prednosti.

Vrijeme je da dobijemo odgovor tko ima veće srce… Neka igre počnu.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!