SKener: Super HNL

Blog 29. kol 202220:41 0 komentara
AP Photo/Darko Bandic

Nismo ni ušli u rujan prvak se već zna, smjenjena su dva trenera, a priča se i o neadekvatnim travnjacima u tom SuperSport HNL-u.

“Na ovim podlogama je neprimjereno igrati na ovakvim razinama, pričamo o Super HNL-u…”, zavapio je trener novog/starog prvaka Ante Čačić nakon pobjede Dinama na Šubićevcu 2:1 u kojoj su Plavi na duži period ostali bez Boška Šutala.

Da, morat će Plavi neintezivniji period sezone bez igrača za kojeg su izdvojili četiri milijuna eura. A o tome ima li Šibenik travnjak za HNL valjda ćemo odgovor dobiti sljedeće godine na licenciranju. Naravno, u prvom stupnju licenci, jer prije ili kasnije ipak svi dobiju potrebni papir.

Za utjehu Dinamu ostaje da konkurencija u HNL-u opasno kaska i izgledno je već sada da će naslov put Maksimira i ove sezone. Jer svaka čast Slaven Belupu, koji je prvi pratitelj Dinama, ali oni koje smo očekivali na vrhu su na minus 10 (Hajduk), minus 11 (Osijek), odnosno minus 14 (Rijeka).

Opet živi teza o nikad izjednačenijem HNL-u jer eto Osijek je nakon više od mjesec dana dočekao pobjedu u prvenstvu, i to baš protiv Hajduka, kojem baš i ne ide u posljednje vrijeme protiv ozbiljnih protivnika. Bijeli naime imaju pet poraza u šest posljednjih utakmica.

No, Valdas Dambraukas je siguran. Mislili smo i da je Nenad Bjelica na klupi Osijeka, pogotovo nakon što je u nedjelju u Gradskom vrtu srušio baš Hajduk.

“Osvojili smo važna tri boda za samopouzdanje i vjerujem da je ovo bila prekretnica što se tiče rezultata i naše igre”, poručio je Bjelica u nedjelju nakon utakmice.

Dan kasnije šok iz Gradskog vrta. Bjelica je valjda postao prvi trener u povijesti nogometa koji je dobio otkaz nakon što je srušio Hajduk. Kada mu već radnu knjižicu nisu uručili nakon Kizilžara, Istre, Varaždina ili Dinama, odlučili su to napravili nakon pozitivnog šoka i rušenja Hajduka.

Ali tako to valjda ide u Super HNL-u. Nikad ne znaš što očekivati. Osim, činjenice da već znamo prvaka. A nismo ni ušli u rujan…

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!