SKener: Sretna zvijezda magična

Blog 31. ožu 202113:50 > 13:50 0 komentara
Clive Mason/Getty Images

Planirao je izbornik Zlatko Dalić da će Hrvatska u ožujskom dijelu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. uzeti najmanje sedam bodova. Na kraju se mora zadovoljiti sa šest i prvim mjestom u skupini.

“Ovo nije ono što ja hoću od Hrvatske”, jasan je bio Dalić sinoć nakon što mu je ‘propao’ plan da odmori glavne vedete Luku Modrića i Ivana Perišića, no kada je vidio da je vrag odnio šalu, morao ih je gurnuti u vatru.

Svježi igrači jednostavno nisu iskoristili ponuđenu priliku, što bez sumnje mora brinuti Dalića.

“Očekivao sam više od onih koji su startali, ipak je ovo protivnik Malta. Oni su ipak hrvatska reprezentacija, ne treba lopta ići natrag. Osim Kovačića nitko nije išao prolaziti jedan na jedan. Kako ćeš probiti bedem od 10 igrača ispred sebe ako ne ideš proći jedan na jedan”, pitao se Dalić.

Ova utakmica još je jednom pokazala koliko je Hrvatska ‘ovisna’ o Luki Modriću i njegovom raspoloženju.

Dalić već mjesecima o okupljanjima reprezentacije govori kao o teškim danima za njega i momčad i uvijek su neki problemi. No, kako je nama, tako je i ostalima. Barem ne bježi od istine da Hrvatska ne izgleda dobro.

Zaziva izbornik tih desetak dana priprema uoči Eura.

“Bit ćemo bolji i spremniji nego u ovim kvalifikacijama. Znam da nas čeka puno posla”; ističe izbornik.

Do prve utakmice i Engleza ostalo je 74 dana u kojima Dalić morao pronaći rješenje kako probuditi uspavane Vatrene.

Ali i dobro vidjeti koja 23 igrača mogu ispuniti očito velika očekivanja koja on ima. Već dvije godine nažalost gledamo i vidimo da neki od njih nisu na razini koju traži svjetski doprvak.

Ima li Dalić asa u rukavu da Hrvatska opet bude kao jedno ili će za malo više od dva mjeseca na svoje doći oni koji tvrde da između izbornika i igrača jednostavno više nema prave kemije.

Izborniče, pronađi opet svoju sretnu zvijezdu da ne bi piši kući, propalo…

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!