SKener: Sigurna oklada

Blog 24. svi 202114:53 > 14:54 0 komentara
REUTERS/Ciro De Luca

Iza nas je vikend u kojem je spuštena zavjesa na većinu nogometnih prvenstava, ali i vikend koji nam je pokazao da poštenih u nogometu još itekako ima.

“To ti je samo takav zicer! To se ne propušta na kladionici”, rečenica koju se prošlog tjedna u najavi vikenda moglo čuti nebrojeno puta.

Jednima je trebalo u borbi za naslov, drugima za Europu, trećima da izbore za opstanak. I svi su bili samo takvi ziceri.

Dok nije počela utakmica… A onda šipak. Pričalo se kako je u HNL-u Istra zicer u Gradskom vrtu, kako će Varaždin do pobjede protiv Slavena, te da će u drugu ligu Lokomotiva jer eto Hajduk se za nešto i bori, pa neće puštati, a ionako ne vole Lokose.

Gle čuda, Osijek je preokretom dobio Istru, koja je u ligi ostala samo zato jer eto Farmaceuti nisu pustili ‘dobrim’ susjedima iz Varaždina.

Slična situacija i u Primeri, gdje je Huesci ‘samo’ trebala pobjeda protiv Valencije. Čudno, završilo je 0:0, iako Šišmišima utakmica nije imala nikakvog rezultatskog značaja, pa će zbog toga Huesca sljedeće sezone igrati u Segundi.

Kakav je tek zicer bio Nantes koji je imao četiri pobjede u nizu i svi su im već upisali nova tri boda na domaćem terenu protiv Montpelliera. Kanarinci bi i bodom izbjegli dodatne kvalifikacije za Ligue 1, kad ono izgube 2:1 Primjer poštenja je Nice, koja se nije borila za ništa, a pobjedom 3:2 kod Lyona gurnula je Niku Kovača i njegov Monaco u Ligu prvaka.

I onda se za kraj vikend Jurićeva Verona usudila odigrati pravu utakmicu na stadionu Diega Maradone i uzeti bod Napoliju te u Ligu prvaka iz Serie A poslati Juventus.

Stav talijanskih novinara koji nisu očekivali takvu Veronu na kraju je razbjesnio i Jurića koji je nakon sukoba s njima čak napustio intervju. Potpuno opravdano i za to mu treba skinuti kapu.

Nema sumnje da je bilo i utakmica koje su odigrane onako kako je ‘selo pričalo danima’, ali ovih pet primjera uistinu vraća vjeru da nogomet ponekad može biti i pošten…

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!