SKener: Samo da su džepovi puni love

Blog 9. ruj 202113:00 > 13:49 0 komentara
Matteo Gribaudi/Image

Luka Modrić s 35 na leđima u prošloj je sezoni odigrao 63 službene utakmice za klub i reprezentaciju.

I to u sezoni koja je za njega počela početkom rujna, a završila krajem lipnja. Današnji slavljenik (36. rođendan) Modrić je u prosjeku na terenu bio gotovo svaka četiri dana.

U travnju pojavila se ideja o Superligi velikana koju je Uefa vrlo brzo tada ‘ugušila’, iako vatra još uvijek tinja, pa nije isključeno da kad tada najbogatiji europski klubovi opet krenu u napad.

Uefa im izašla na ruku tada reformacijom nove bogatije Lige prvaka, gdje su naravno čelnici europske nogometne federacije najviše pogodovali upravo najbogatijama.

Naravno, oni im donose najviše love, pa nema smisla biti u ratu s njima.

Posljednjih dana vrlo je aktualna priča o Svjetskom prvenstvu svake dvije godine.

Predsjednik Fife Gianni Infantino ‘u startu ne odbacuje tu ideju’, iako su se javili već brojni igrači koje se protive toj ideje jer to naravno donosi dodatne utakmice i napor u ionako pretrpanom rasporedu.

Dodao je Infantino kako je danas previše besmislenih utakmica u kalendaru. Ili prevedeno, onih koje ne donose lovu Fifi.

Da bi više zaradili pokrenuli su posljednjih godina Ligu nacija, koju mnogi više vide kao prijateljske utakmice, nego kao neko ozbiljnije natjecanja, dok ne dođu završice kada je prilika da ugrabite trofej, ili one manje nacije šansu da budu na velikom natjecanja.

Uefa i Fifa godinama pokazuju jedno, nije ih nije briga za navijače, još manje za igrače. Njima je najbitnije samo da od njih mogu dobro živjeti, odnosno da im donose novac.

Gospoda su stvorila ono protiv čega se navodno svakodnevno bore, superligu bogataša… Bogataša kojima je najbitnije da se njihovi džepovi pune. Zdravlje i umor igrača, kao da je njih to briga…

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!