SKener: Samo da do Gospe ne bude već prekasno

Blog 18. srp 202115:21 0 komentara
JÖRGEN JARNBERGER

Šveđo neće izdržati do Velike Gospe, bio je jedan komentara navijača Hajduka nakon remija 2:2 protiv Lokomotive.

Velika očekivanja i ciljeve imaju navijači Hajduka u novoj sezoni HNL-a nakon što je klub napravio prilično dobar prijelazni rok gdje su zadržali Marka Livaju i Lovru Kalinića, a momčad dodatno osnažili Josipom Elezom, Gergom Lovrenciscom, Josip Vukovićem i Janom Mlakarom.

Prvo kolo donijelo im je gostovanje kod uvijek neugodne Lokomotive. Nakon što je dan ranije Dinamo izgubio kod kuće od Slaven Belupa, slavlje u Kranjčevićevoj dalo bi Bijelima sigruno dodatni zamah uoči novih izazova u HNL-u, ali i u Europi, gdje ih čeka daleko putovanje u Kazahstan.

Bod protiv objektivno slabije momčadi sigurno ne može biti dobar uvod u sezonu, no barem za razliku od Dinama Hajduk nije izgubio. A igrači koji su stigli ovog ljeta pokazali su da bi uistinu mogli biti pojačanja za klub. Posebno Slovenac Mlakar koji je zabio oba gola.

Samo pet dana uoči nove sezone trener Hajduka Jens Gustafsson je istaknuo kako mu momčad nije dovoljno spremna, niti će ikad biti za novu sezonu.

“Nismo još spremni i nikada nećemo biti dovoljno spremni, sigurno. Nisam potpuno zadovoljan ni s jednim dijelom, da budem iskren, ali neki dijelovi su OK, a neki se moraju dosta popraviti”, jasan je u razgovoru za Novu TV bio Šveđanin.

Hajduk je zabio dva gola na lijepih akcija, no primljenih golovi plod su ‘dječjih bolesti’. Prvi nakon prekida, drugi nakon niza grešaka obrane.

Ovaj Hajduk ima potencijal za velike stvari, sad je li to borba s Dinamom i Osijek čak i za naslov prvaka, rano je pričati. Prvo kolo je tek iza nas.

No, do Gospe će se već stvoriti dovoljno jasna slika ima li Gustafsson ono što je potrebno da vodi ovu momčad ili neće imati potrebe da se duže prilagođava na splitsku klimu.

“Ne, nisam se priviknuo na ovu klimu i mislim da nikad neću.”

A tek kad se počne mijenjati klima na tribinama, to teško da je negdje još doživio. Zato mu je bolje da mu momčad bude potpuno spremna za izazove koji slijede… Jer tek iza Gospe bit će vrijeme koje će Šveđaninu više odgovarati. Samo da za njega tada ne bude prekasno.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!