SKener: Sad me prvi put zanima Lovrenov stav

Blog 1. tra 202212:24 > 12:25 0 komentara
Guliver Image

Delikatno je, ali javnost svakako zanima što će biti s hrvatskim reprezentativcem. Doznali smo naprimjer da Moro ostaje igrač Dinama, te da se iz Dohe vraća u Moskvu.

Dalibor Matanić, već niz godina uspješni scenarist i reditelj s posljednja dva uratka – serijama Područje bez signala i posebno Šutnja, rađenoj u koprodukciji s Ukrajinom doista je nešto što bih svakome preporučio. Misterij i jest odlika kriminalističke serije, ali šutnja svakako nije stil Dejana Lovrena, hrvatskog nogometnog reprezentativca. Nogometaš, koji je inače vrlo aktivan na društvenim mrežama, koji o svakoj temi ima neki komentar, katkad ga i posve nepotrebno iznosio, naprosto se odlučio – za šutnju.

Ono što se iz medija zna jest da je Dejan Lovren nogometaš Zenita, koji je nalazi u Hrvatskoj, a riječ je o ozljedi. Bio je na popisu Zlatka Dalića za “Team-building” u Dohi, ali shodno situaciji izbornik ga nije niti spominjao.

Lovren je dobar dio sezone zapravo ozlijeđen, od 32 utakmice Zenita Lovrena nije bilo 13 puta. Tri puta je bio prijavljen u zapisnik, no sve se to dogodilo prije napada na Ukrajinu. A nekoliko dana prije tog kobnog četvrtka Lovren se već nalazio u Zagrebu. Ne zna se je li u pitanju rehabilitacija, koju su mu Rusi odobrili da provede kod naših liječnika ili je nešto drugo posrijedi. Pojavile su se informacije da će se Lovren zbog situacije rastati sa Zenitom, i sezonu završiti u dresu zagrebačkog Dinama. No, vrlo brzo je to demantirano, kao i to da Moro, koji igra za moskovski Dinamo dolazi u splitski Hajduk.

Situacija u Rusiji je nedvojbeno delikatna. Reprezentacija i klubovi su pod sankcijama Fife i Uefe, a upravo su te dvije krovne nogometne organizacije dozvolile stranim igračima da napuste Rusiju, te da se odmah mogu registrirati za drugi klub. Filip Uremović, povremeni hrvatski reprezentativac je vrlo brzo pronašao novi posao, iskoristio je Fifinu mogućnost da napusti Rubin dok se stanje ne normalizira (ako se u bližoj budućnosti uopće normalizira) te je kao slobodan igrač potpisao za Sheffield United, koji je trenutačno član engleskog Championshipa.

AP Photo/Petr David Josek

Nakon tog poteza tamošnji trener, svojedbno i prvi čovjek CSKA i reprezentacije Leonid Slutsky je izjavio:

“Nije Uremović Messi, pa da ćemo za njim plakati.”

Dejan Lovren je iz Liverpoola, s kojim je osvojio naslov prvaka Europe i Engleske, u Rusiju stigao u kolovozu 2020. godine, tako da još ima godinu i pol ugovora. Sergej Semak, njegov trener, cijeni Lovrena, njegove liderske karakteristike i vrlo brzo mu je oko ruke stavio i kapetansku traku posljednjih godina najboljeg ruskog nogometnog kolektiva. I do ove sezone Lovren je bio standardan na poziciji stopera, te vrlo glasan i na društvenim mrežama, ali isto tako i medijskim istupima u kojima smo ga mogli čuti. Najviše se to možda odnosi na reakcije u nogometnoj reprezentaciji, kada je zajedno s izbornikm Dalićem, prije sretnog jesenskog raspleta kvalifikacija za SP, često prozivao mlade igrače kako je poštuju Senatore ili ne izgaraju do kraja za kockasti dres.

Dejan Lovren je osoba koju zapravo ili voliš ili ne voliš. Kod njega zapravo nema sredine. Puno puta sam konzumirao njegove stavove i zapravo ću u ovoj prigodi biti iskren – malo kada su me baš pretjerano zanimali. No, koliko god bilo ovoga puta delikatno – sada me Lovrenov stav jako zanima.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!