SKener: Rijeka kakvu je Rožman želio gledati

Blog 3. ožu 202118:48 0 komentara
Foto: Alex Grimm, Bongarts

Kakva razlika u pristupu Riječana u dvije posljednje utakmice, Tomićeva momčad danas je baš izgledala onako kako ju je Rožman vidio...

“Očekujem rastrčanu ekipu koja će napraviti jako dobar rezultat”, najavio je Simon Rožman nakon tri dana u Rovinju uoči dolaska Hajduka na Rujevicu.

Na njegovu žalost takvu Rijeku nismo gledati na Rujevici protiv Bijelih, koji su slavili 1:0 golom Nayira, no Riječani su se mogli spasiti poraza da je Franko Andrijašević u 96. minuti realizirao penal.

Promašeni penal značio je i odlazak Rožmana s klupe, iako je samo 15-ak dana ranije potpisao novi ugovor s klubom do 2024.

Otišao je tako trener koji je donio trofej u Kupu, te odveo momčad u skupine Europske lige, što je bez sumnje odličan rezultat s obzirom na kadar kojim je raspolagao i probleme koje je kroz pandemiju koronavirusa prolazio.

Gdje se u 15-ak dana izgubio tu vjera u momčad, nadu da zajedno mogu ostvariti ciljeve koje je pred njih stavio Damir Mišković.

Koliko je stvarno u cijeloj situaciji kriv sam Rožman, a koliko igrači, koji su zbog loših rezultata morali ‘pričati’ i s Armadom. Osim poneke uvrede na račun igrača sve je prošlo vrlo mirno.

Kako god bilo, šok terapija na Rujevici urodila je plodom, Rijeka je danas igrala baš onako kakvu ju je Rožman želio gledati protiv Hajduka.

Jesu li igrači odjednom proigrali zbog šok terapije i promjene trenera, bukvice Armade, nećeg treće ili tko zna čega?

Nema sumnje da zasluga ima i novi trener Goran Tomić, no teško da je mogao nešto previše ‘iskemijati’ na jednom treningu. I danas su Riječani pokazali neke ‘dječje bolesti’ ostavivši Škorića samog kod gola, pa skrivivši penal igrajući rukom.

Nekako se ipak čini da nije Rožman bio baš jedini krivac za loše rezultate Riječana. Ima nešto i do kadra kojim je raspolagao…

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!