SKener: Pravovremeni servis

Blog 15. svi 202223:12 > 23:13 0 komentara
REUTERS/David Klein

Najdraža titula! Tako je novi 23. naslov prvaka Hrvatske opisao je kapetan Dinama Arijan Ademi, koji je pritom u rodnom Šibeniku podigao 20. trofej u plavom dresu.

Tinjala je nada u Splitu da bi u posljednjem kolu mogla pasti odluka o prvaku Hrvatske na Maksimiru, no kao da su zaboravili da Dinamo priliku da osigura naslov ima na ‘domaćem’ terenu Šubićevca.

Koliko god da je Računica imao ‘računicu’ da može pomoći svom klubu, na Šubićevcu je danas atmosfera bila onakva kakvu Dinamo u Maksimiru može imati samo na europskim utakmicama. U u takvoj atmosferi na Maksimiru su padali i Sevilla, Tottenham, Atalanta, između ostalih.

Pa kako bi onda rasterećeni Šibenik mogao pokvariti feštu. I nisu uspjeli… Ademi je jubilarni 20. trofej u plavom dresu dočekao baš u rodnom gradu.

SofaScore

A taj jubilarni trofej ove sezone slavi iako je Dinamo itekako ‘kašljucao’ ove sezone, no bili su najbolji kada je to bilo najpotrebniji.

Na početku sezone dobro su napunili blagajnu u Maksimiru prodajama Gvardiola, Majera i Jakića, no to su platili neigranjem Lige prvaka, no kroz Europa ligu izboreno je novo europroljeće gdje se ipak preko Seville nije moglo.

I dok je Dinamo opet igrao Europu, konkurencija se vrlo rano nakon Tobola, CSKA i PAOK-a mogla posvetiti borbi za naslov prvaka Hrvatske. I opet ‘ćorak’.

Tko zna bi li se što promijenilo da se uprava Dinama nije na vrijeme probudila nakon poraza na Poljudu 20. travnja i shvatila da Željko Kopić ipak nije kapacitet za Plave.

Stigao je spasitelj Ante Čačić i servisirao momčad, vratio u formaciju koja im očito odgovara, probudio Brunu Petkovića iz zimskog sna i rezultat nije izostao.

Naslov će prebrisati mnoge loše stvari kojih je ove sezone bilo, dojam je da Dinamu ipak treba mali remont svlačionice, da je kod nekih došlo do zasićenja. Plave u svakom slučaju čeka zanimljivo ljeto, kao i njihovu konkurenciju koja je propustila veliku šansu…

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!