SKener: Potez očajnika

Blog 2. velj 202112:09 1 komentar
Laurence Griffiths/Getty Images

Je li Jürgen Klopp zakasnio? Pitanje je koje si s pravom postavljaju navijači Liverpoola nakon što je tek posljednjeg dana trener Redsa odlučio ojačati obranu.

Ozljede su pogodile obranu Liverpoola ove sezone, pa je na stoperskim pozicijama Jürgen Klopp isprobao čak 12 kombinacija u kojima je ukupno zaigralo sedam igrača: Van Dijk, Gomez, Matip, Fabinho, Phillips, Williams, Henderson.

Nema sumnje da će se broj kombinacija do kraja sezone vjerojatno biti i dvoznamenkasti jer posljednjeg dana zimskom prijelaznog roka na Anfieldu su sletjeli Ben Davies i Ozan Kabak.

“Mislim da je jasno da u normalnom prijelaznom roku ne bismo gledali ima li Preston igrača za nas. Ali otkad smo ga vidjeli, a naša je situacija s ozljedama bila sve jasnija, postali smo prilično uzbuđeni. Vidimo njegovu kvalitetu, ali i potencijal jer ima 25 godina”, konstatirao je Klopp odluku da za 570.000 eura pojača obranu igračem iz Championshipa.

Da, tek kada je saznao da do kraja sezone neće moći računati na Joela Matipa, Nijemac je krenuo u dovođenje braniča.

Hoće li Davies i Kabak biti pojačanja, tek će vrijeme pokazati, no dojam je Klopp zakasnio s krpanjem obrane.

Igranje bez pravog stopera osjetilo se na rezultatima Redsa u siječnju, a dojam je da je pitanje stopera Nijemac mogao riješiti već na početku prijelaznog roka, a ne čekati zadnje sate.

Ovako to sve nekako djeluje kao potez očajnika… Koji možda bude ‘pogodak u sridu’. Sezona je još duga, Redsi su opet u zamahu. Neće biti prvi put da nas Klopp iznenadi i pokaže da zna što radi.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare