SKener: Podcijenjeni genijalac

Blog 19. svi 202118:11 0 komentara
AP Photo/Manu Fernandez

Od 8. listopada 2015. kada je s dva gola i asistencijom odveo Francuze do 4:0 pobjede nad Armenijom Karim Benzema nije zaigrao za reprezentaciju.

U osam godina za Trikolore odigrao je 81 i pritom zabio 27 golova. Skupo je Benzemu koštao skandal 2015. gdje je snimkom seksa ucijenjivao suigrača iz reprezentacije Mathieua Valbuenu. Čak šest godina Didier Deschamps držao ga je na ledu zbog te gluposti.

Francuzi su u međuvremenu na Svjetskom prvenstvu u Rusiji uzeli naslov, a onda je poput bombe odjeknula vijest da se Benzema vraća u reprezentaciju za Europsko prvenstvo.

Ionak su mnogi Francuze vidjeli kao prve favorite za naslov, a tek sada kada im je udarni trojac Benzema, Mbappe i Griezmann još su malo ‘podebljali’ šanse.

Benzema je godinama bio u sjeni u Realu, pogotovo u doba Cristiana Ronalda, kada su često ispred njega u prvi plan gurali i Garetha Balea. Tek se njihovim odlaskom vidi sva genijalnost sjajnog Francuza.

S 33 godine na leđima igra nogomet života, u 45 nastupa zabio je 29 golova uz osam asistencija te u prosjeku zabija svakih 130 minuta. Samo je pod Mourinhom u sezoni 2011./12. zabio više, 32.

U Realu je od 2009., a u subotu protiv Villarreala će se upisati i u povijesne knjige jer će upisati 559. nastup čime ulazi u Top 10 po broju nastupa za Kraljevski klub. U tom uglednom društvu bit će jedini stranac.

S Realom ima još godinu dana ugovora, a novi ugovor ga već čeka na stolu. Genijalac čiju genijalnost mnogi ne cijene, no koji je iz sezone u sezonu pokazao kakav je majstor.

Nisu Francuzi uzeli europski naslov 2016. u domaćem dvorištu, a Deschamps pet godina kasnije ima priliku kao izbornik napraviti ono što je uspio kao igrač. Uzeli svjetski pa euroski naslov.

Priznaje li Deschamps njegovim povratkom da je 2016. pogriješio, teško je znati, no nema sumnje da ionako moćni svjetski prvaci s podcijenjenim genijalcem su dobili još jednu dodatnu dimenziju. Dimenziju koja im nedostaje? Vrlo brzo ćemo saznati. Mi mislimo da jesu…

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!