SKener: Opet će Englezi sanjati broj 99

Blog 6. ruj 202221:22 0 komentara
AP Photo/Darko Bandic

Dobrodošli u plavi pakao! Bravo Plavi, jednostavno bravo, što reći nakon ove predstave koju su nam priuštili na maksimirskom stadionu. Pao je i taj Chelsea! U ovom slučaju, taj jedan gol itekako je vrijedan.

Pred 20.000 navijača ovako velika pobjeda za početak Lige prvaka. U ovom trenutku, nestvarno. Nogometaši Dinama u 90+ minuta pokazali su koliko im ovo veliko natjecanje znači, nisu se predavali nijednog trenutka.

Chelsea je stalno napadao, ali dinamovci su se junački branili. A što više reći o tom Mislavu Oršiću, 13. minuta navijačima Dinama ovog toplog 6. rujna značila je sve. Pamtili su ga već Englezi kad im je zabijao, West Ham, Tottenham… Sad dodaje i taj Kovin Chelsea na svoju listu da ga pamte još i duže. Ponovno će Englezi sanjati broj 99.

Svi koji ga prate malo duže, znaju da je Oršić već duže to ‘čudo’. Nije ni čudo da se pisalo kako ga žele i klubovi Premier lige. Nakon još jedne sjajne predstave, samo mu je nebo granica. Ma i dalje. Wesley Fofana nije imao šanse kraj hrvatskog majstora.

A Matea Kovačića ovaj je Zagreb dočekao na najljepši mogući način. Kad se prvi put pojavio na terenu, kad je izlazio iz igre, ovacije nisu prestajale. Znamo Kova da ćeš večeras možda biti malo tužan, ali kao što si i sam rekao, ti si ipak dinamovac, i vjerujem da ti je barem malo drago što je tvoj Dinamo postigao ovako veliku stvar.

Strepili smo do zadnjeg trena hoće li ti Englezi biti precizni i zabiti taj gol koji su 98 minuta tražili, ali spašavao je i Dominik Livaković u tim posljednjim minutama kad je najviše trebalo. Mnogi oko mene znaju koliko ga obožavam, pa vjerujem da mi nitko ne može zamjeriti kad ću mu ovaj put uputiti još malo pohvala. Livi, zaslužio si. A vidjeli smo i koliko ti ova pobjeda znači.

Robert Ljubičić ponovno se pokazao koliko je veliko pojačanje za Dinamo u ljetnom prijelaznom roku. Kakva srčanost, borbenost, požrtvovnost. Skidam kapu.

Ta atmosfera na Maksimiru kad se igra Liga prvaka… Jednostavno neprocjenjivo. Tko večeras nije bio ovdje, mogu samo poručiti – žao mi je. Opet je taj Sjever bio glasan od prve do doslovno posljednje sekunde, uz igrače kada im je podrška najviše trebala.

Poslije dvoboja s Rijekom rekla sam kako Chelsea nije Rijeka i poželjela da se ipak Dinamu ponovi ta Rijeka. Nije 3:1, ali u ovom slučaju 1:0 je i više nego dovoljno…

A ništa sad, ‘dajte taj Milan i Salzburg da se igramo’…

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!