SKener: Očekivati od Uefe da bude dosljedna? Utopija

Blog 20. tra 202114:19 > 14:20 0 komentara
AP Photo/Jon Super

Je li Superliga ozbiljna priča za spas velikana ili samo njihov udarac na Uefu u doba pandemije koronavirusa kako bi isposlovali još bolje uvjete za sebe?

Pitanje je to na čiji ćemo odgovor biti uskraćeni, bar još neko vrijeme dok traje verbalni rat Uefe i Fife protiv 12 osnivača Superlige.

‘Mali’ klubovi digli su se na noge, baš kao i navijači, no žalosna je istina da ih se ništa ne pita.

Uefa je glasno zaprijetila da će zabraniti igračima klubova Superlige da ne mogu nastupiti na Euru i na Svjetskom prvenstvu. Dakle, opet će lomiti preko leđa igrača.

Kao da zaboravljaju da to baš dolazi kao naručeno trenerima velikana, koji sve češće kukaju, javno, zbog odlazaka igrača na reprezentativna okupljanja.

Odluka o Superligi stigla je na dan kada je Uefina predstavila novi format Lige prvaka koji će krenuti od 2024./25., a koji u mnogim parametrima podsjeća na tu toliko nevoljenu Superligu.

Da, možda vam je ispod radara prošla činjenica da bi u tom novom formatu Lige prvaka najjače lige mogle imati i šest predstavnika. Koje li slučajnosti, baš kao Englezi u Superligi…

Ključna stvar svega ipak je novac.

A baš zbog novca Uefa nije napravila potez kojim bi dokazali da su dosljednji.

Izbacila superligaše iz europskih natjecanja i trofej Lige prvaka dala PSG-u.

Ali, malo im to žulja džepove, gubi se novac od TV prava za polufinale i finale, pa eto opcije vratiti klubove koji su već ispali iz natjecanje, jer eto novac je bitan.

Uistinu nas bi začudilo da Uefa napravi rigorozne poteze, baš i lige u kojima igraju otpadnici, jer baš od tih ‘otpadnika’ i oni sjajno žive.

Zato očekivati od njih da budu dosljedni, bila bi utopija… Ipak, nogomet je preveliki biznis…

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!