SKener: Nenade, ljubavi, pa jel’ ti treba nešto?

Blog 25. srp 202216:11 > 16:17 0 komentara
JAKUB PIASECKI / CYFRASPORT / NEWSPIX.PL

Tko je najbolji trener HNL-a? Eh, kada sam dobio to pitanje prošle sezone, dvojbe nisam imao, no tog trenera od kraja sezone više nema u hrvatskom nogometu. Iako nakon kiksa Dinama protiv Shkupija po komentarima ispod objave hrvatskog prvaka bilo je dosta onih koji su se šalili da bi već mogao početi tražiti kuću u Zagrebu.

Isto tako sa sigurnošću ću reći da to nije ni Ante Čačić, a još manje da je to onaj za kojeg velika većina bez velike zadrške kaže da je upravo on taj – trener Osijeka Nenad Bjelica.

O Bjelici imam slično mišljenje kao i o izborniku Vatrenih Zlatku Dalić. Ljudi su se jednostavno našli u pravom trenutku na pravom mjestu i napravili rezultat.

S obzirom na to kakav Bjelica ugovor ima i Osijeku, kao i odgovornosti koje je preuzeo da bi bio najbolji očekivao bi čovjek da u dvije sezone u gradu na Dravi nešto i osvoji. Pogađate, trofejna soba u Gradskom vrtu ima jednak broj trofeja i prije njegovog dolaska.

Iako je prošla sezona pokazala da Osijek nema kadar za borbu s Dinamom i Hajdukom, Bjelica i društvo ovog su ljeta odlučili da im pojačanja ne trebaju. Sasvim legitimno, pa ipak su u siječnju u Gradski vrt sletjeli Kristijan Lovrić, Mijo Caktaš, Kristian Fućak, a s posudbe je ovog ljeta vraćen Dion Drena Beljo.

Ipak, nisam se dao prevariti, kada smo morali napisati kako će završiti ova sezona HNL-a, možda sam imao dvojbu oko prvaka, no ne i oko toga da se Osijek ne može uključiti u tu borbu.

Jer Osijek s Bjelicom jednostavno nije napredovao, ostalo je oslanjanje na jaki blok, iz kojeg se razvijaju napadi. Plana B nema. Ajde, Kazahstanci su ipak razina niže, pa su to uspješno prošli, no Lokomotiva je razotkrila sve slabosti koje je Bjeličina momčad pokazivala i prošle sezone.

Kad smo kod prošle sezone ne zaboravite otvoreni sukob s upravom kluba, a ni činjenicu da još uvijek nije potpisao novi ugovor s klubom. Aktualni mu istječe na kraju ove sezone.

Krivca za loš rezultat uvijek će pronaći, nekad u lošem suđenju, drugi put u vlastitim igračima, koje je eto sam birao. Baš kao što je to učinio nakon Lokomotive. Pa nije da se tih 11 samo poslalo na teren.

Sezona nije ni pošteno počela,  a netko je malo nervozan…

Moramo nakon svega parafrazirati njegovog bivšeg gazdu: Nenade, ljubavi, pa jel’ ti treba nešto?

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!