SKener: Mourinho je Mamiću zapravo napravio uslugu

Blog 12. ožu 20210:22 > 8:01 1 komentar
Foto: Francois Nel, Getty Images Sport

Francuz je samo nesretnik, koji će dobiti najmanju ocjenu, ali kao većina svojih suigrača, koji su bili samo skromni sudionici ove predstave pokazao da je osmina finala Europske lige zapravo jedan realan domet ovog Dinama.

Kevin Theopile-Catherin je još jednom dokazao zašto ne igra u jačem klubu i kvalitetnoj nogometnoj ligi. Njegova niska kikseva na euro travnjacima kulminirala je u prvoj utakmici osmine finala Europske lige. Tottenham Hotspur je s 2:0 nadjačao Dinamo, a upravo je francuski nogometaš bio kum te pobjede Spursa. Prvi put je pustio Kanea, drugi put mu je bio najbolji asistent.

Francuz je samo nesretnik, koji će dobiti najmanju ocjenu, ali kao većina svojih suigrača, koji su bili samo skromni sudionici ove predstave pokazao da je osmina finala Europske lige zapravo jedan realan domet ovog Dinama. Pa u Maksimiru se proljeće čekalo gotovo pola stoljeća i iz te perspektive dva ulaska među šesnaest najboljih nam izgleda kao sasvim dobar posao na Starom kontinentu. No, Mamić je znakovito zaključio nakon utakmice. To je jedan viši nivo i na toj razini se ovakve pogreške kakve su radili Dinamovi nogometaši ne opraštaju.

Zanimao nas je dojam? Može li i koliko Dinamo biti ravnopravan Spursima? Nažalost po sve navijače Plavih vrlo brzo se vidjelo da sve ono što su mogli protiv CSKA, Feynoorda i Krasnodara protiv Mourinhovih trupa zapravo ne može proći. Spursi su igrali lagano, iskreno ne s punim gasom, ali su u svakom pokretu i kontaktu bili brži, konkretniji, jednostavno bolji.

Tri hrvatska reprezentativca u Dinamovom dresu, a njih bi komparirao s Tottenhamom, jer Hrvatska je viceprvak svijeta. Livaković je bio dobar, Oršić loš, a Petković nije uspio biti zao po obranu Spursa. Imao je zicer u 60. minuti, ali ovo je ipak jedan nivo koji traži najviše. Petko, koji je i sam priznao da ga ne možemo gledati svaki dan u izdanju iz Krasnodara nam je to sada zorno i pokazao.

Ima i jedna dobra stvar. Dinamo više nije ona kanta za napucavanje kakva je na europskim travnjacima svojedobno bila.

Dobro, iskreno, Mourinho je Mamiću zapravo napravio uslugu. Sada se može samo posvetiti Bjelici.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare