SKener: Luka spasitelj

Blog 6. tra 202113:10 0 komentara
AP Photo/Efrem Lukatsky

Realovi snovi o obrani naslova u Primeri, kao i o novom naslovu u Ligi prvaka, prvom nakon 2019. još uvijek su živi, no lako bi se to moglo promijeniti u sljedećih osam dana.

Pred Realom su u sljedećih osam dvije utakmice četvrtfinala Lige prvaka protiv Liverpoola, te najveći derbi španjolskog nogometa – El Clasico protiv subotu na stadionu Alfredo Stefano.

Za vodećim Atleticom u Primeri zaostaju tri boda, a za drugoplasiranom Barcom dva devet kola prije kraja, pa je jasno koliko je važan subotnji derbi u Madridu.

Veliki hendikep za Kraljevski klub sigurno će biti izostanak kapetana Sergija Ramosa u te tri utakmice.

Real je u 2021. odigrao 16 utakmica u svim natjecanjima u kojima su upisali tek dva poraza, oba prilično šokanta, domaći prvenstveni od Levantea, te onaj u Kupu od Alcoyana nakon produžetka.

Baš ta utakmica protiv Alcoyana jedina je u kojoj Luka Modrić ove godine nije odigrao ni minute. U prvih 11 u ostalima nije se našao tek protiv Elchea, kada je na terenu bio 28 minuta.

Od 16 utakmica Reala hrvatski veznjak u osam je odigrao 90 minuta. Tome treba pridodati da odmora nije imao ni u reprezentativnoj pauzi kada je odigrao sve tri kvalifikacijske utakmice u dresu Hrvatske.

Da, Luka će u rujnu ispuhati 36 svijećica na torti, no godine se ne primjećuju na terenu što je svakako najbolja vijest za Zinedinea Zidanea uoči utakmica koje će odrediti njegovu sudbinu na klupi Reala.

Luka je nezamjenjiv u Realu i za razliku od Zidanea on je ‘kupio’ ugovor za sljedeću sezonu, iako on još nije potpisan, no Perez bi bio lud da nakon ovakve 2021. ne održi riječ prema hrvatskom kapetanu…

No, samo čudesni Luka u sljedećih osam dana dojma smo spašava Zidanea i osigurava nastavak suradnje i sljedeće sezone…

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!