SKener: Livaja je rekao naglas jedinu istinu

Blog 26. svi 202220:53 > 20:54 3 komentara
HNK Hajduk Split

'Trebao je doći Litavac da bi napokon uzeli trofej', dobacio je kolega po izlasku iz komentatorske kabine negdje oko 65. minute utakmice finala Kupa na Poljudu.

Da, imao je Hajduk već u tom trenutku velikih 3:1 i igrača jasno, i postalo je jasno kako će prvi trofej nakon devet godina napokon u vitrine Bijelih.

A nema sumnje kako će taj Litavac Valdas Dambrauskas sljedećih dana biti itekako rado viđen na splitskim ulicama.

Potpuno zasluženo, jer njegov je Hajduk danas kao gost na Poljudu nadigrao Rijeku, bio bolja momčad, iako početak sigurno nije bilo za one slabijeg srca na Poljudu.

Ne sumnjam da su neki kada je Josip Drmić zabio za 1:0 pomislili ‘pa neće valjda i treći put ove sezone’. Ipak, treća je sreća bila za Hajduk ove sezone protiv Riječana na Poljudu.

(Ne)očekivani junak opet je bio Dario Melnjak. Čovjek koji je Bijele s dva gola odveo do ovog finala s dva gola Gorici u polufinalu, i danas je dva puta tresao mrežu protivnika.

Hajduk je tako ipak spasio sezonu, jer nema sumnje da je danas finale završilo drugačije, puno bi pitanja bila za Lukšu Jakobušića i Mindaugasa Nikoličiusa. Uspjeli su već u prvoj sezoni donijeti trofej te definitivno opravdali silna ulaganja u momčad u posljednjih godinu dana. Dambrauskas se pokazao da nije samo ‘dabardouskrsa’.

Nema sumnje kako će ovaj trofej dodatno podići euforiju u Splitu i kako će svi sada glasno ono što je Marko Livaja u srijedu rekao na glas.

“Neću istetovirati ništa ako osvojim Kup, samo prvenstvo. Nadam se da ćemo ga dogodine osvojiti.”

Ove sezone gotovo do kraja puhali su za vrat Dinamu. Sljedeće sezone navijači će priznati samo korak naprijed. Miriše li već na titulu ili…

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare