SKener: Leteći Luka Hrvatima je problem

Blog 5. velj 202113:42 7 komentara
Foto: Martin Rose/Bongarts/Getty Images

Luka Cindrić samo 20-ak dana nakon što je zbog ozljede prepone napustio kamp Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Egiptu briljirao je u pobjedi Barcelone nad Veszpremom u Ligi prvaka.

Letio je Cindrić terenom, zabio pritom pet golova, te bio jedan od najzaslužnijih za pobjedu Barcelone 37:34 na teškom gostovanju u Mađarskoj.

‘Dežurnim komentatorima’ naravno nije promakao čudesni oporavak najboljeg igrača Europe 2017. godine.

I to zamislite samo nekoliko dana nakon što ga je javno prozvao sada već bivši izbornik Lino Červar da mu nikad nije na raspolaganju kada ga treba.

“Tko zna gdje bi sad bio. Bi li igrao u Barceloni ili bi ostao u Ogulinu. Cijenim ga, ali ja sam ga otkrio kad ga nitko nije vidio i doveo sam ga u Metalurg, ali kad ga trebaš, njega nema. Kad smo trenirali, ja ga pitam za stanje, a on mi kaže da mu treba još pola sata, pa dvadeset minuta, pa deset, pa pet. To je tako bilo”, ispalio je Lino.

Nije trebalo dugo čekati na Cindrićev odgovor.

“Još sam na pripremama osjetio tu preponu, ali kako je odmicalo vrijeme, malo sam pauzirao, rekao sam da osjećam bolove. Izbornik me je odlučio staviti u igru, a ja nisam bio 100 posto spreman. Ja sam igrač i ne mogu birati hoću li igrati”, odgovorio je Cindrić.

Mnogi će predbaciti Luki da je preglede odlučio napraviti u Barceloni. Zašto? On vjerojatno najbolje zna…

Znakovito je da su fizioterapeuti koji su brinuli o našim igračima na Svjetskom prvenstvu u Egiptu bili prve ‘žrtve’ novog izbornika Hrvoja Horvata te su postali bivši.

Cindrićeva želja da igra za reprezentaciju je neosporna, što je i sam rekao.

“Znam da nisam dao maksimum za reprezentaciju, ozljede su me spriječile, ali siguran sam da će u budućnosti doći mojih pet minuta u kojima ću pokazati da želim da hrvatski rukomet dođe na vrh. Jedva čekam nove izazove s reprezentacijom”, jasan je bio hrvatski rukometaš.

Dušebrižnika će uvijek biti, srećom Cindra se njima ne zamara, zna koliko vrijedi… Nakon debakla se uvijek traže krivci, često na krivim adresama.

Najbitnije nam je da Luka sada potpuno spreman, jer samo s takvim Cindrom imamo šanse u Parizu na Olimpijskom turniru za manje od 40 dana.

A dušebrižnici koji sumnjate u dečke kojima je rukomet život, čekajte da vam netko drugi baci neku novu kost koja će vas ‘nahraniti’…

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare