SKener: Krše pravila i teško da ih je briga…

Blog 15. velj 202117:21 0 komentara
Photo by David Ramos/Getty Images

Godinama je šutio i gledao kako drugi pritišću suce, pa ih je sada odlučio sam počistiti. Za boljitak hrvatskog nogometa...

“O sucima sam godinama šutio, štitio ih gdje god sam mogao, sve gurao pod ljudske pogreške. Vjerovao sam da je tako, ali sad sam uvjeren da ovo što gledamo na HNL terenima nikako nije slučajno. I to moramo počistiti iz temelja”, jasno je svoj plan predočio prvi nedavno prvi čovjek Rijeke i dopredsjednik HNS-a Damir Mišković.

Dogodio se taj Miškovićev istup nedugo nakon priopćenja iz Maksimira, pa je bilo jasno da se sudačkoj komisiji ne piše dobro.

I nije trebalo dugo čekati bijeli dim iz HNS-a da se i službeno potvrdi kako je Damir Mišković i drugi put u četiri godine uspio srušiti sudačku komisiju s Antom Kulušićem na čelu.

Iako pravila Uefe jasno nalažu da se čelnici klubova ne smiju komentirati i biti involvirani u rad sudačke organizacije, to naravno u Hrvatskoj nije slučaj.

Dojam je da su hrvatski suci pod nikad većim pritiskom. Kada vidimo koliko se pod povećalom gleda svaka njihova odluka, jasno je da pojedinci sude sa strahom.

A upravo taj strah temelj je za greške koje čine, nedavno je istaknuo sudački ekspert Marijo Strahonja.

Mišković i ekipa jako dobro znaju da krše Uefina pravila, no teško da ih je i briga. Sudačkih previda bilo je i bit će jer griješiti je ljudski, koliko god da im i VAR pomaže…

No, vjerovati da pritisaka sa strane na suce neće biti i da će se nešto promijeniti u hrvatskom nogometu… Doviđenja do nekog novog Miškovića, do neke nove bajke…

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!