SKener: Koliko se Petkoviću igra nogometa

Blog 4. ožu 202114:56 2 komentara
AP Photo/Armando Franca

Catania, Varese, Reggiana, Virtus, Trapani, Bologna, Verona... Morate priznati impresivan broj inozemnih klubova u samo šest godina.

To je ‘inozemni’ životopis Brune Petković koji u 24. godini na mala vrata stigao u Dinamo kao nova devetka i to na inzistiranje Nenada Bjelice.

“Mislim da je ovo pravi korak da napokon pokažem talent o kojem su manje-više svi oko mene pričali”, pričao je tada Petković pa pokušao objasniti zašto nije uspio u Italiji.

“Mogu vam sad pričati o alibijima, ali sigurno je da ima i moje krivice, vjerujem i najviše. Kroz cijeli život sam se oslanjao na vlastitu viziju, držao svoj tip nogometa, što pogotovo u jednom zatvorenom sustavu kao talijanski teško prolazi jer većina je ljudi ondje fokusirana na taktiku i sheme koje su meni u dosta trenutaka bile neprihvatljive. Sazrijevam, učim i napredujem i vjerujem da ću se moći na najbolji način uklopiti u ovu momčad”, pričala je tog kolovoza 2018. današnja devetka Plavih.

Trebalo je Petkoviću vremena da pokaže o kakvom je igraču riječ, no jednom kada je to uspio sve se glasnije pričalo i o Barceloni.

Kao da su te priče malo poljuljale Brunu, pa je uslijedila mala kriza, u međuvremenu je postao i ‘Mister 20 posto’, kako ga je prozvao izbornik Zlatko Dalić.

Čekalo se Petkovića i dočekalo, utakmicu karijere u plavom dresu odigrao je prije dva tjedna kada je s dva gola i majstorijom kod trećeg potopio Krasnodar. Prilično je iznenadio dan nakon utakmice izjavio.

“Nisam u stanju stalno igrati na odličnom nivou. Moram povećati konstantu i biti dobar kada je loš dan, a kad je odličan dan da budem odličan”, rekao je tada ‘plavi devet’.

Posljednja izdanja pokazuju da je Petko ponovno u sjajnoj formi. U srijedu mu je osam minuta bilo dovoljno da odvede Dinamo u polufinale Kupa.

Njegova izdanja sigurno vesele i Zorana Mamića i Zlatka Dalića uoči izazova koji su pred Dinamom i hrvatskom reprezentacijom 2021.

Nema sumnje kako već sad zadovoljno trljaju ruke i u maksimirskim kancelarijama jer svaki novi dribling, svaki novi gol diže cijenu koji milijun.

A tek ako ‘eksplodira’ na Euru… Bogati prosci stajat će u redu jer malo je takvih ‘devetki’ u svijetu nogometa. Naravno, kada mu se igra nogometa…

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare