SKener: Jedan ringišpil je premalo za Ligu prvaka

Blog 14. ruj 202222:43 > 22:43 0 komentara
Guliver Images

Čačić je kopirao sastav koji je srušio Chelsea, ali ovoga puta obrana mu je okrenula leđa

Dođi, iz plave boce se pojavi, bar jednu želju ispuni… To je priželjkivao Dinamov navijač, baš te stihove nezaboravnog Đorđa Balaševića iz pjesme Ringišpil, baš onakav kakav je Bruno Petković izveo na velikoj sceni San Siro stadiona. Nakon nove Petkove majstorije Oršić je oživio Dinamovu nadu, ali bio je to jedan bljesak u utakmici u kojoj su zagrebački dečki imali i štošta za naučiti.

Plavi, gore glavu, klišeizirani poklič kroničara, nešto je što ne stanuje u mojoj kutijici slova, jer iz slavljenja poraza se ne može napredovati. Istina, na trenutke je Dinamo izgledao pristojno, no najbolju izjavu na kraju ove utakmice dao je Bruno Petković.

“Iskreno, negativni su dojmovi, netko će se možda zadovoljiti 3:1 porazom, ali ja nisam jedan od tih.”

Bravo, Petko! To je jedini ispravni stav, te komentar nakon poraza. Jer, ako želiš igrati Ligu prvaka, ako želiš prezimiti u Europi niti protiv Milana nemaš pravo na zadovoljstvo što si dio utakmice pokazao da pripadaš u ovo najelitnije društvo, da bi onda kroz pogreške ipak otkrio svoje slbaosti.

Na vjetru Dinamove pobjede protiv Chelsea, Dinamovi navijači su po tko zna koji put glasno i nerealno sanjali. Milan, koji je nakon deset godina vratio naslov u Milanello, koji se vratio u Ligu prvaka ima vrlo sistematičnog i ozbiljnog trenera Stefana Piolija. Koji još nije složio momčad kako to očekuju stručnjaci i tifosi, ali je i takav pokazao Dinamu da se neke pogreške iz ove utakmice u obrambenim zadaćama jako skupe. Od Ljubičića je teško očekivati da će najbolje reagirati kod drugog gola, jer igra beka, a on je vezni, no Ristovski je morao bolje regairati kod trećeg. I to su ti detalji koji su odlučili ovu utakmicu, ovoga puta obrana je Čačiću okrenula leđa.

Kolege s N1 su me pitale slijedi li Dinamu sada sa Salzburgom lakši period u Ligi prvaka. Mislim, da su to dvije jako neugodne i opasne utakmice za Dinamo. U njima će pokazati koliko su igrači Ante Čačića mentalno spremni, jer Dinamo nije slabiji od Salzburga, ali ne može i laknoski reći – ovo ćemo dobiti. A u tih šest bodova mislim da će Dinamo pisati svoju euro povijest u novoj sezoni.

U domaćem prvenstvu jedna stvar je dobra – ne moraju se u svakoj utakmici napeti do krajnjih granica, ali slabiji domaći protivnici i dvoboji s njima se otkriju – na San Siru.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!