SKener: Jedan kompleks je dovoljan, ajmo izbjeći drugi

Blog 13. sij 202223:43 > 23:50 1 komentar
REUTERS/Ognen Teofilovski

Iako je prvih 10-ak minuta u Szegedu bilo jako loše i dalo dojam da bi Hrvatska mogla teško nastradati od Francuske, što hrabra igra naših mladića, što sami Francuzi koji su griješili, i izabranici Hrvoja Horvata dugo su vremena bili u igri za bodove na otvaranju Europskog prvenstva.

Dogodio se poraz koji ne bi trebao previše toga promijeniti u planovima Hrvoja Horvata. Jer nije mogao računati na Domagoj Duvnjaka, Luku Cindrića, Marina Marića i Mateja Mamića. Kada tome pridodamo u kakvom su grču naši rukometaši otvorili utakmicu jer nekima je ovo bio prvi pravi nastup na velikom natjecanju, mislim da nema onog tko pristojan poraz od Francuza ne bi smatrao očekivanim.

Hrvatska je danas igrala onoliko koliko nam je to Francuska dopustila. Iako tko zna dal’ bi voda došla do grla da su neke sudačke odluke bile drugačije i da su naši rukometaši uspjeli u drugom poluvremenu Francuzima doći na samo minus jedan. Ali što bi bilo kad bi bilo nećemo sad nagađati.

Iz ove utakmice treba gledati samo ono što je Hrvatska dobila, iako je veliki udarac što smo za Srbiju zbog nevjerojatne grubosti izgubili Davida Mandića. ‘Klinci’ poput Lučina i Martinovića su definitivno iskočili, no i Pešić, kao i Ćupić, su pokazali da stara garda nije za otpisati.

Nakon ovakvog poraza najbitnije će biti što prije zaboraviti ovu utakmicu, jer ono najbitnije u Szegedu čeka nas u subotu u 20.30 sati kada će s druge stvari stajati Srbija.

“Tenzije protiv Srbije su uvijek povišene i moramo se dobro pripremiti mentalno i fizički za taj susret”, jasan je nakon utakmice bio izbornik Horvat.

Dojam je da će puno važnije biti igrače pripremiti mentalno za taj susret nego bilo što drugo. Jer Srbija je danas protiv Ukrajine pokazala da zna igrati rukomet i da može biti itekako opasna. Iako je Szeged vrlo blizu srpske granice, za očekivati je da bi Hrvatska mogla čak imati bolju podršku, jer rukomet u našem susjedstvu je itekako marginalan sport.

Kompleks Francuza ostaviti iza sebe, na to smo ionako navikli, jer eventualni poraz od Srbije gurnuo bi hrvatski rukomet tamo gdje već godinama gledamo hrvatsku košarku. Zato, dečki, mirne glave po prvu u nizu velikih pobjeda koje vam želimo…

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare